baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Balas

anak saya dulu 3 malam kena tahan hospital sebab kuning tinggi suami blikn susu kambing dalam tin jenama karihome alhamdulillah kuning cepat turun..cubalah ad jual kat kedai2 barangan bayi

5y ago

Susu tu ibu yg minum ke sis?

To reduce jaudice, try to feed baby every 2 hrs even at night and expose baby to sunlight. Buka balcony door, window ke untuk sunlight masuk for baby. I tried that and baby I jaundice sdh turun.

Sabar ye sis..ank sy pn kena kuning..tp 15hari je dh turun bwh paras normal..sy mndikn die dgn air serum mndian kuning nuraz..Alhamdulillah cepat je kuning die turun..sis boleh cari dkt farmasi

Saya campur dengan susu formula atas nasihat doktor. Then baru kuning dia turun. Masa tu kuning anak saya bacaan 306, then doktor suh datang petang. Masa tu bg susu formula then check petang turun 270

dulu saye kerapkan susu badan & saya ade jugak bagi susu formula ( kerihome ) suggest dari my aunty sebab mase baby die kuning die bagi tu. lepastu saye mandikan dengan air ubat dari kedai ubat cina.

5y ago

Aa ade utk bby...sy pun bg tu hrtu n selang seli susu badan sbb susu bdn segan2 je nak kuar n kena bengkak susu plak...sy pun mandikn dgn mandian beli kat sensei....alhamdulillah x smpi sminggu bby kena kuning

Saya anak kuning, saya minum susu kambing di campur za'faron n kurma di blender, sehari minum 2x, mandi kan baby dgn mandian kayu sepang. Insha Allah kuning cepat turun. Mknn pun kena jaga

Kerap susukan baby . Enjoy , ibu jangan stress . Jangan sedih , jangan risau sangat . Insyaalah baby cepat sihat . Make sure baby kerap berak , buka lampu 24 hours , jgn bergelap

Lmpu nya sorotin terus siang mlm k.debay nya walau udah di jemur juga bun... jngn trllu dket k.mata aja... tiap berjemur pkein minyak telon sambil pijit halus dde bayinya...

dlu msa anak no2 mcm nie lah naik trun....dekat sbulan jgak bru ok....da bnyak cara tpi still xtrun jgk...last² da 2 mggu mcm tu sya cuba mndi kan dgn air susu badan...

Selain kerap bagi baby susu, sy sapu lendir aloe vera dekat tapak kaki baby pagi dan petang setiap hari..3 kali je ulang alik klinik, Alhamdulillah kuning terus turun..