HARDLY Wean-Off

Help please. My baby girl dah 2 tahun. Tak tahu macam mana nak stop direct feeding. Mommy tired lah sebab every night memang akan bangun menyusu setiap 2 hours ?

2 Balas

Anak sy girl sy wean off masa die umur 3tahun lebih.. Time tu die dh faham.. Jd sy cuma ckp kat die mami sakit.. Adik dh besar dh xboleh susu mami.. Pastu sy belikan die hadiah yg dia nk.. Die nk baby alive. Klu btul dh x minum susu mami baru boleh main.. Dlm 3 hari dia menghadap mainan die tu tp blm boleh bukak main, jd die btul2 tekad kot stop bf.. Hihi.. Tp awal2 tu mmg die pgg2.. Cium2.. Tp xminum dh la..