dreamfeed

help.. my 3 months old baby suddenly refuse to feed.. he only will eat when he in the middle of falling asleep. why and how can i fix it ? #firstbaby #Noexperience

45 Balas

Sama anak saya masuk 2m automatic taknak menyusu pernah sekali tu 7jam 1oz je dye minum sedangkan masa dye 1m dye minum 3oz setiap 2@3j.. Susah nye hati rasa tp bile dye dah masuk 3m alhamdulillah beransur pulih n dye mau minum 3oz dah.. Kalau waktu cuti dgn mama setiap 1jam 30min minta susu 3oz hbs licin.. Mummy jgn risau yee tu normal, nursing strike nama nye..

1y ago

skrng baby I dah 5 bulan 20 hari skrng dah lagi kurang minum susu.. I lagi letih nak bagi susu.. 😔 setiap baby ada byk pattern 😅 skrng pun dah start nestum dah.. doctor approved to start solid. Baru 2 hari I bagi.. kalau tak ada means tak tau la mcm mana..

same with me. .my baby bf+formula.. first he refuse to bf, want only use bottle. suddenly want only bf don't want to drink by bottle.. my supply not so much, so I'm also worried. then, I see doctor she advise to change bottle .. previously i use pigeon. now I use tommee tippee. yes, my baby want to drink from this bottle.. have a try.. the tit, is more soft near to natural feed feeling.. 3month baby already have more sense then, they more feel sensitive

Same.. Mu baby too. Actually gusi nak keras.. Atau nk tumbuh gigi sbnrnya. Die xselesa. Kerap hisap jari. And perut pun slalu kembung punca gusi die ni. Nk tdo je betul2 myusu. Meragam je. I think gripe water maybe help

1y ago

Dia berlaku jugak kepda bottle feeding baby ke

Ank i pun sma.. i perasan msa dia nk msuk 3m mcm tu buat xnak mnyusu time siang2.. mlm ok ja plk sbb tgh lali kot.. i risau tukar puting tukar btol sma jgk xnak ahaha last psrah dan redha.. time dia tdur agk dh nk nyenyak tu i bg susu..i x tnggu smpai berjam2 dh.. sbb takot nnti berat bdn drop plk xmnyusu ikut time kan.. sy nk tnya air grape water tu bby bwah 6 bulan pn bole minum ke ?????

Mine happened to 2 months old bby. It call nursing strike n it won't long last. After few weeks my bby back to normal.

7mo ago

Berat dia tak susut ke?

U shouldn't feed your 3old month baby.. just give him drink a milk or breastfeeding.. he is too young to eat ...

3mo ago

breastfeeding ke? cuba kerapkan buat skin to skin dan selalu offer puting breast dekat mulut baby

Sama…anak sy masuk 3 bulan tak nak susu…time mamai2 sja dia nak minum…kalau alert refused susu…tapi perlu kena pujuk baru dia minum…sy baca dlm lingkungan bulan ni fasa baby leap…so kena faham dorang n ambil masa semasa nak bagi susu…hopefully baby leap ni berlalu dgn cepat..sudah 1 minggu sy struggle ni🙏🙏🙏

I always met my baby with he special dr paeditirician doctor at gleneagles hospital. His advise is only feed baby when she turns to more than 7month yea . As for now oy feed her wil breastmilk or milk formula

I facing a same problem. This 2 days my baby always play while sucking. Before this i feed my baby for 1 hour. But now only 30-40 minutes. And she also sleep at night and i not feed her for 6 hours. Because if i feed hee she only drink for only 10-15 minutes she choose sleep then milk 🤣

normal. nursing strike nama fasa ni. anak sy 2 mggu jugak lepas tu ok dah.. skrg 4oz tiap 2 jam.

3w ago

anak sy pun sama.. mo masuk 4 bulan.. tetiba xnak mnyusu.. susu fm saja la.. itu pun bila terlelap baru minum susu tu.. kadang² malam tidak menyusu sampai esok pagi...