dreamfeed

help.. my 3 months old baby suddenly refuse to feed.. he only will eat when he in the middle of falling asleep. why and how can i fix it ? #firstbaby #Noexperience

44 Balas

It's normal since 3 month old easy to get nursing strike. Just try to feed like usual it's turn to normal few days later

Mine happened when he was 2 months old. Suddenly only drink 1oz every feeding. But now he is 3 months old. Drink 3oz. He's a preemie. So he can only drink up to 3oz every 2 to 3 hours. I just knew that this normal amd called nursing strike 🫶🏼

Samala anak sy pun tiba2 susah nk mnum time siang. Kdg tggu lps 4jam bru nk mnum. Risau gak. Tp time mlm normal.

1y ago

samalah ank sye lgi beberapa hri nk msuk 3 bulan hope lps ni die nk mnum susu siang

anak saya tak nak minum susu formula. berat 4.18kg. sepatutnya umur 3 bulan dah 6kg. saya mati akal nak buat apa. dah makan tauhu, tempe, sup lobak putih, minum susu. saya rasa serba salah pada anak saya. sebab badan saya kurang susu 😭

5mo ago

Sis try minum rendaman air kurma merah kering+longan kering...bubuh air panas dlm termos,campak longan kering+kurma merah kering+gula sikit..tutup n biar stgh jam,dh blh minum..Insyaallah susu akan byk..bhn2 tu kt supermarket bsr cam mydin/lotus blh jumpa,tak pun ecoshop pon ada jual...

Macam nk gaduh klo nk bg dia susu aduh2 penng smpai breast tu bengkak n baju dh lencun dia x mk kadang tu sye bedung dia ngamuk nk hisap jari tp terpaksa bedung msuk buai agak dia mcm dh lena angkat trus sua tek kat mulut laju dia hisap

samalah...my baby pun... suddenly on his 3 month 4 days... so worried

Pernah berlaku beberapa hari yg lalu.. Sy pun terjumpa 1 posting ni dia share pengalaman.. Dia kata yg dia bg anak minum susu pakai picagari.. Sy try la.. Alhamdulillah esok nye baru dia back to normal mahu minum macam biasa

3mo ago

Ok tq sis

sama sis. sampai kencing kristal sebab kurang susu. sebualan dah taknak susu. berat naik 100g je dua minggu tu pun susu berpaksa. skrg mcm selera dia dh makin okey sikit 😭 mcm mcm susu try takmo jugak dia gerammm

Cuba buat urutan pipi, lidah dan lelangit bayi... saya terbaca... nursing strike... bayi saya lepas saya cuba ikhtiar yang ni, selera minum susunya kembali. pastikan jarinya bersih sebelum lakukan ni.

Anak sya msa 2 minggu je dia minum susu botal sbb susu sya drop lps to susu dh bnyk sya bgi susu bdn dh msuk 3 bulan tk nk dh susu botal 😭😭 dh lh susu bdn byk pump pun dia tk nk