Nak tnya saya skrng 6w6days

Helo mommies, skrng ni knpa ek susah nak tidur sebab tekak tak selesa, rasaa ada something kat tekak, mcm nak muntah pastu selera makan da takda, tngok mkanan pun tak hadap, tngok makann pun tak sedap...adakah baby saya sihat shj 🥹 Rasa risauu kdg tidur tak lena, makan tak selera, minum susu pun nak termuntahhh

8 Balas

saya pergi jumpa doktor, doktor bagi ubat tahan muntah dan mual. alhamdulillah lps mkn ok sikit selera mkn, walaupun rasa mual ada sikit² tapi muntah dh tkde. kalau tk mkn, muntaah memanjang. smpai nk makan apa2 pun takut

samaaaa. normal tu sis jangan risau. baby inshaAllah sihat je. semua tu tak affect baby pun. kita je tak berapa sihat ni, nak makan apa pun tak tahu sampai nangis2 bila suami tanya nak makan apa hahaha

jenis sy selagi tak muntah selagi tu lah mual pening duk ada.. dah muntah ok dah ler.. sehari kena gak muntah sekali.. perit tekak tapi lepas muntah rasa lega 😌

biasa laa nie alahan time awal² trimester. mcm sy kalau nk masuk trimester ke2 alahan dh kurang, selera mkn akan bertambah.

same kite sis... harini 5w6d... seharian xde selera, loya tekak asyik nk muntah je harini... x lalu nk mkn 🥹

perubahan hormon. it will okay once cecah 2nd trimester.

bertabahlah sis,enjoy Ur pregnancy😊

11mo ago

Ok mungkin first time momy, sampai nangis tiada selera sebab kesian kat baby 🥺

same la sy punn