Berapa kerap buang air besar bayi 6bulan masuk 7bulan

Hellooo semuaa.. nak tnya ye .berapa kerap bayi 6bulan ke atas buang air besar sehari ye? Baby saya full fm & makan bubur 3 kali sehari?

3 Balas

1-3x buang air besar klu anak sy 6-7bulan.. klu sy bagi buah betik or buah naga, mmg 4x la mmbuang.. siap pakej najis wrna pink lagi..😅 skrg bby sy dh msuk 8bulan, sy dh start bagi mknan yg lebih pejal, so 1 hari 1x jela dia mmbuang..😅

2y ago

sis, klo bg betik.. aritu jgk ke dia membuang?

bayi seminggu tidak buang air besar

1-2 kali sehari buang air besar.

3y ago

Saya bg menu sama pd anak. Bubur ayam + sayur blend. Air epal (asing). Jenis sayur atau buah je kadang2 bertukar. Kekerapan membuang dia sama