Dietitian dan masalah hb drop tiap kali check up tp masih paras normal

Holla, siapa yg kt sini hb dia jd makin drop tiap kali check up? Sy first buka buku 12.8, pastu drop jd 12 mkn new obimin, drop lg jd 11.6 mkn zincofer sebiji, smlm drop lg jd 11.1 mkn zincofer dua biji, skrg doktor suruh mkn zincofer sebiji pg, mlm mkn dua biji iron tablet, smlm ptg jmpe dietitian dia suggest mkn apa nk tmbh drh, so nak tanya, kome yg dah jmpe dietitian ni sbb gdm dan ada mslh hb ikut bulat2 apa dme suruh atau just jadikan sebagai panduan? #ingintahu #firstbaby #firstmom

1 Balas

saya dulu jumpa dietitian sebab berat badan naik mendadak tp takda gdm or darah tinggi ke apa, saya ikut nasihat dietitian tu baru la berat badan saya tak naik menggila sangat 😅 selama ni ikut nasihat nurse mcm sama je saya bukan jenis makan banyak tp pemakanan yang kita pilih tu