Makanan apa sesuai untuk HB low ya?

3 Balas

sy makan maltofer smpai 3biji sekali kena makan, 10.5-10-10.3-10.5 naik gitu je.. doc amik darah utk tgok kandungan zat besi dlm badan,rupanya zat besi sy cukup dah cuma darah sy cair sbb faktor pregnancy ni la.. dan xperlu pun makan maltofer sbb terlalu tinggi tuk sy , tukar balik iberet.. mmg xboleh buat apa kata doc sbb darah sy cair, tapi it's normal.. jgn stress2 ya, kalau hb awk low sngat nnti doc akan cari punca.. sy dah try macam2 mmg camtu je, dh tau punca legaaa

2y ago

terima kasih banyak ya sudi berkongsi . anak 1-2 tkde masalah . yg ke 3 ni mcm mcm pulak .

jambu batu ..buah naga ..buah oren..and sya makan iron tablet wlaupun tak sedapp 😂 mkan je sbb tu naikkan hb sy ..sy mkan jam 6 pagi pastu tdo balik spya tak loya ..bngun jam 7.30 breakfast jam 8 mnum air bnyk pastu mkn bread 😂 klau tak gitu mmg loya sbb busuk

Jambu batu , delima , apple . Buat jus sis . Insyaa’Allah bleh naik . Klau nk ambik ubat bleh try maltofer . Cri kt farmasi

2y ago

saya cuba on iberet dulu . kalau tak okay saya tukar maltofer ya . harap dpt lah naik kan hb