X-ray ketika hamil, bahaya ke pada kandungan?

Haritu teman anak kucing xray dkt vet sbb patah kaki. Sy tlg pegang kakinya. Dalam bilik tu sy ada pakai apron plumbum. Dh keluar bilik xray baru teringat "eh aku mengandung blh ke masuk bilik xray" . Risau sgt2 lps tu. Tanya staff, dia kata xpa. Maybe sbb benda dh jadi kot + sy pakai apron tu. ibu2 ada pengalaman mcm ni x?

2 Balas

Alhamdulillah mujur x der pape. risau jugak mula² tapi tawakal.. Alhamdulilah lahir , jadi anak yang aktif ,cergas dan panjang akal..hahahah ..jenuh nak melayan ..macam² ragam..comey je..hahaha

sy anak first., saya g x ray tulang belakang. masa tu sy tak tau ad nyawa dalam prut saya. Alhamdulillah mujur x der pape ..masa tu kandungan baru seminggu lebih

2y ago

Allah.. yeke awk.. Alhamdulillah bby xda apa2 🤲🏻 Thank u ya share pengalaman❤️