Masuk bilik X-RAY di tempat kerja.

Salam ibu-ibu. Saya bekerja ade melibatkan penggunaan X-ray untuk barang company saya. Semalam saya ade masuk 15min dalm bilik Xray tp bukan selalu. 3 bulan sekali. Saya terpaksa masuk atas urusan kerja. Adakah ia risiko tinggi untuk baby saya? Saya berdoa sangat² baby sihat walafiat

1 Balas

dulu auntie sy masa pregnant bawa anak dia utk xray di hosp. doc suruh auntie sy keluar dr bilik tu sebelum xray anaknya. sy pula pernah bawa anak sy xray utk tau kalau ada jangkitan kuman pd paru² atau tak. doc siap tanya lg sy pregnant atau tak,tp sbb sy tak pregnant sy yg pegang anak sy di katil xray. tu pun sy kena pakai baju berat dan tebal utk elakkan sy kena sinar xray tu