Ada tak mommies pernah guna barang-barang ni?

Haritu saya gelabah dengan barang baby hahahaha lagi gelabah bila baca ada orang post kat sini jugak bagitau kena sediakan baju butang untuk baby hahahaha saya pi beli rompers pulak dah haha mujur sehelai je beli haha Kali ni gelabah nak barang berpantang mommy pulak hahaha sebab lepas habis khidmat CL ni saya berpantang sendiri huhuuuuu Ada tak mommies biasa guna barang-barang kat bawah ni? Barang-barang ni semua dari satu kedai oren je senang hahah

Ada tak mommies pernah guna barang-barang ni?
11 Balas

Masa anak first saya ada terbaca benda ni baguss untuk lembutkan najis . Yelah sbb lpas bersalin mmg susahh nk membuang . N Alhamdulillah saya standby beli ni mmg masa pantang sangat2 berbaloi guna . Kurang sakittt , rahim cpt kecut, buang angin n bestnyaa senang untuk membuanggg 🥰🥰 . So no 2 kali ni saya akan repeat ..

Phtonatal berbaloi untuk buang angin dan elak sembelit dan kecut rahim sbb sy xsempat nak tungku berurut..bengkung penting untuk elak perut buncit dan penting jgk untuk elak langkah besar klu luka banyak tp pakai mustajab hijau diperut baru pakai bengkung.. pengalaman sy lah.. mmg menjadi dan membantu

5mo ago

kalau brpantang sndiri nasihat saya beli je bengkung yg blh lekat tu.. Sbb nnti agak menyusahkan yg tali ni... sorang² mmg agak payah ye...takut nnti last skali x terpakai... Saya punya yg tali pun x terpakai...pakai yg jenis lekat tu je sng...beli yg jenis panjang smpai peha...

Phytonatal tu mmg function btul. Lancarrr lawas je mbuang. Bdn pn rasa sihat ringan bertenaga. Yg bengkung tu ssh sis guna tali, klu nk kemas better bli yg lekat2 je. Sari ayu tu sy pn add to cart tp blm beli lg 😂 tungku tu pn bg sy elok ada. Lancar drh nifas kluar nt.

Saya makan ni time dekat wad lepas bersalin anak first sebab nak senang membuang punya pasal dengan takut sebab berjahit 😅 tapi lepas dah membuang tu tak makan dah sampai anak habis kuning . Makan pon 3-2 hari sekali je sebab memang lawas betul

5mo ago

Seram sis nak membuang klu jahitan masih baru uiii.. makan lh ubat yg boleh lembutkan najis nanti hehe pengalaman sy lahh

Phytonatal tu bagus makan, untuk lembutkan najis dan kesihatan dalaman, yg produk sariayu tu saya pakai pilis(calming cream) je untuk sapu didahi dan tengkuk supaya angin tak naik ke kepala, dkt badan saya sapu minyak herba nona roguy punya..

5mo ago

Ye lebih kurang jamu tapi dalam bentuk capsul puan.. takde rasa cuma ada bau herba2 gitu je

betul plg tak menyesal beli adalah phytonatal tu. haha ank 1st sembelit teruk smpai pengsan2. yg 2nd and 3rd amalkan phytonatal fuhhh bahagia hidup dlm pantang no sembelit no buasir 🤣🤣🤣

5mo ago

ye tambah2 saya jenis memilih sayur and buah. so mmg senang sembelit. sy start makan masa dah 5 hari leps bersalin. sbb sy kalau sembelit mkn ubat klinik pun tak jalan. mkn phytonatal serasi . tapi sy ambil selang2 sis. tak ambil tiap hari pun

Barang2 pantang ni optional. Terpulang nak pakai atau tidak. Saya sendiri tak pakai sebab tak suka benda renyah dan bau2 herba hehe

5mo ago

saya pun tak guna tak makan.. bengkung beli sampai 2jenis semua pakai sekali je🤣 baju baby tu, rompers kalau yg jenis sarung dr kepala tu susah pakai baby lembik kalau ringan ok la sikit tp kalau berat penat nk angkat2

pernah beli tp makan sekali je sbb tercirit

depends nak pakai ke tak

👍