Bleeding Berdekatan Placenta

Haritu ad spotting. Trus g doktor and check.. Saya bru masuk 7 mggu time tu... Bile doctor scan dia kata baby elok dlm kantung and dh nampak heartbeat.. Tp dkt tpi kntung tu cm ad bleeding sket..mcm kantung tu nk trlpas dr dinding rahim.. Doctor trus suntik ubat kuatkan rahim dan bg mc 3 hri smbil bg ubat yg masuk direct bawah... Alhamdulillah dah takde spotting smpai hrini. Tp perlukah saya terus smbung mc to be safe atau mcm mana.. Sbb sy ada sejarah gugur... And dr rumah sy ke tmpt kerja tu ad construction mrt jd jalan agak xcntik dan tkot gnggu kandungan lagi.. Mcam mana ye... Kawan saya suruh mntk doctor smbung mc lg smggu.. Dilemma sungguh...

1 Balas

pergi jmpe pakar n mintak pendapat..they know better i guess..smoga dprmudahkn urusan sis..

5y ago

Doc yg i refer hritu mmg pakar sis.. So far dia bg 3hri je mc dr hri rbu hritu.. But kwn i kata i should rest more.. So skang cm buntu sama ad i should see doctor again and mintak mc ke cmne.. Sbb bdn feel fine.. Tp yela.. Kwn suh berjaga2la..