Hi mommy..

harini sy pergi check up 34w5d...Baby dah 2.70kg mcmtu... Normal ke? Kta doc baby besar. Sy pon kerap perut mengeras tiap2 malam. Nk alih badan dan bgn pergi tandas jgn nk cakapla...mmg seksa betoi. Ada ke mommy alami perkara yg sama..jomla shre2 cerita

5 Balas

kalau ikut app, sepatutnya 2100g/2.1kg..biasanya doc akn plus minus dlm 200g aje. kiranya bb mmg besar dari jangkaan. so amiklh mknn yg ringan2.. minum susu yg low fat pya.. jgn amik manis2 dn berlemak sgt. 😊

2y ago

kalau waktu nk chk bsp mlm amalkn minum air limau tanpa gula 1cwn b4 tido. pagi minum 1/2 cwn cukup jgn byk sgt.. lps minum air gula jgn minum jus apa2 waktu mkn..boleh minum air suam je..☺️

saya 36w baby baru 2.5 . kalau mcm sis ni rasa nya baby berpeluang kluar awal la kot

2y ago

keluar awal xpa... sblm ry hritu kena admit dh sebb bby mengeras lama..depa dh cucuk dexa.. dh ready blh keluar.tp xda tnd2 lg pulak

Sy 34week berat baby 2.4kg tapi dr cakap normal je😂

saya 34 minggu 2.3kg

sy 36w 2day 2.4kg