seorang suri rumah

harini saya menangis sorang2..smbil tekap mulut dgn kain..sedih sangat harini. saya umur 27 tahun, dulu saya bekerja, lepas dah ada anak, saya resign selepas 4 tahun bekerja..saya jadi suri rumah. suami saya mula2 x setuju, tapi lepas tu dia ok..sebab saya jaga anak...saya x sgka yer rupanya suri rumah ni satu benda yg dicemuh masyarakat.. setiap kali saya bergaul dgn org, mesti org akan kata : " kenapa x keja, hntarla anak ke mengasuh, kesian suami kena tanggung hutang keta hg , ptptn hg lepas tu anak lagi "... "cukup ka suami sorang ja kerja?..nnti hg nak beli apa2 payah".... " buat membazir ja mak ayah hntaq hg belajaq tinggi2 ada degree dan diploma tapi x kerja" " nsib baik anak aku spm ja, kalau dak jadi mcm hg, blajaq tggi tapi x kerja" 😊...suami saya xpernah kata apa kat saya. xpernah dia menrungut kata kmi x cukup..cuma dia kata "kita xleh la nak mewah2 tau lepasni".., dan saya pon ok..sebab saya paham bila dan jadi suri rumah saya kena jimat ..cuma kdg2 saya menangis sendiri rasa diri x guna...saya cuma nak dekat dgn anak..nak jaga anak sendiri..tuja😢 salah ke saya.

11 Balas

abaikan sis klau jd kat ank kita mse kt pengasuh dia org x rse ap tu kita yg susah