40w1d masih belum bersalin ..

Harini saya 40w1d tapi belum bersalin 😭 baby kerap mengeras , sakit on off . saya ikot je tips org bagi tapi masih x mnjadi 😔 ada cakap isap air hujung rmbut , bnyak berendam , minum coke dan makan nenas . semua dah tapi takjugak mnjadi tips tu .. sya dah stress 😭😭 doakan saya mommy semua , saya takot kena induce ataupun ceaser 😔😭

23 Balas

bayi kerap mengeras tu better pergi hospital lah sis. sbb kita tk tahu keadaan dia dlm rahim kita.. sis jgn stress2. macam mana keadaan sis bersalin pun tetap sis ibu yg hebat utk ank sis. dh sakit on off tu. pergi je hospital. kdg kalau tk ada keluar tanda, boleh jadi juga bukaan rahim kita dh besar sama ada 2 ke 3cm. saya pun masa ngandungkn ank first saya. saya lgsung tk ada tanda2. tahu2 dh 3cm. sbb ank saya kerap mengeras. pegi hospital cek. tahu2 dh 3cm terus kena masuk wad tk boleh balik.

1y ago

Semoga segala urusan puan dipermudahkan dan segala urusan puan lancar . Aamiin2