Hi mommies

Harini saya 27week tapi saya rasa perut saya makin kecik bukan makin besar. Tak tahula ni perasaan saya ke apa. Jadi risau pulak. Ada tak ibu rasa macam tu. #ingintahu

10 Balas

27week bnyak masa lagi mommy, makan berkhasiat tuk bby ya.. sy 36 37 weeks perasan perut macam makin kecik, tanya husb dia kata okay je xkecik.. masuk 38week doc detect perut baby kecik sangat lari jauh dari usianya, terus admit wad pakse bersalin .. mmg baby keluar2 kecik je 2.2kg.. tapi usaha susukan dia, sekarang montel dah Alhamdullilah..

rasa tak boleh tentukan saiz sebenar. kan cek perut nurse akan ukur tinggi rahim tu. kalau selari dgn minggu, maknanya semua elok. kdg kita je rasa2 ni. & benda ni boleh buat kita stress. agak risau sgt, pergi klinik dptkan pendapat kedua, ketiga kalau nk tunggu check up kk lama.

Hi sis. Xsemestinya perut bonjol ke depan sis. Kdg ada momy ni membulat ke bawah, ke atas..bonjol bujur kedepan biasanya org tua ckp ank lelaki..tpi kalau bulat nmpk sekata ank prmpuan. Tu petua sj bukan kprcyaan. Asalkan check up sis normal ok la tuu..ikut badan masing2

Saya pun dh 28 week..perut x nampak cm mengandung 🤭🤭...tapi bby dlm perut aktif x duk diam dia berenang agaknye hihi... Ni ank no 3.. Time ngndung ank no 1 ngn no 2 pun sama x nmpk gak perut😅

1y ago

kita sama sis... sy smpi xblh tdu .. kadang² air mata ngalir pon xperasaan...

maybe baby dah tukar posisi sebab tu perut nampak kecik. atau perut dah kurang angin. saya selalu rasa perut masa 1st trimester saya lagi besar dari 2nd tri sbb time tu perut selalu sangat masuk angin.

Yang penting Dr kata perkembangan Baby normal sis .. xperlu risau sgt .. sy 35 weeks org sllu ckp perut sy kecil je tak mcm org lain punya perut, tapi sy xhiraukan sbb pendapat Dr lebih penting bagi sy 🥰

Stay positive. Saiz perut tak penting. Kesihatan dan perkembangan baby yang paling penting. Do take a good care of yourself. Kalau rasa risau, please do consult with your doctor.

ada yg Jenis ruang dia dlm sis .memang perut akn nmpk kecik...perut kecik bukn bermaksud baby takde perkembangan ya sis..

memang macam tu kdg perut rasa besar kdg rasa kecik, janji baby aktif dalam perut

Pagi2 normal la nmpk kecik sis heheeh.sbb kita belum isi perut🤣