Bila Nak Peluk & Cium Anak Ya Parents? Baca Ni!

Harini min nak kongsikan 8 waktu yang sesuai untuk peluk & cium anak anda parents. Pelukan dan ciuman terhadap anak ini dapat membantu perkembangan emosi mereka dan dapat memastikan mereka membesar dalam suasana yang dipercayai oleh ibubapa mereka. Jom baca. 1. Sebelum masuk tidur 2. Selepas bangun tidur 3. Anak hendak pergi ke sekolah 4. Anak pulang dari sekolah 5. Momen istimewa dan gembira anak 6. Masa anak tengah marah, sedih atau kecewa 7. Semasa anak melakukan kebaikan 8. Peluk cium anak sebagai kejutan Tahu tak pelukan dapat menunkan hormon stress (cortisol) dan menaikkan hormon bahagia (oxytocin). Dengan pelukan, anak jadi tenang dan lebih ceria. Tanpa sedar, kadang-kadang kita sebagai ibubapa sendiri yang lebih memerlukan pelukan itu berbanding anak kita. Tak percaya? Cubalah! *NOTA : LIKE & IKUT POST INI sebagai rujukan masa hadapan.

Bila Nak Peluk & Cium Anak Ya Parents? Baca Ni!
8 Balas

I peluk cium anak tak kira masa. Rasa tenang & happy bila dapat hug kiss dia. Sekarang dia pulak yang datang peluk cium kita🤍 tengah main tetiba dia peluk, bila dia moody pon dia sendiri datang peluk, setiap pagi dia bangun mesti dia kiss kita dulu & melekat dengan kita. Bahagia sangat bila dapat peluk cium anak ni, rasa macam semua masalah hilang

❤️👍🏻👍🏻👍🏻

👍🏻👍🏻👍🏻

In shaa allah 😍😍

2.Selepas bangun tido

Selepas bangun tidur

👍🏿👍🏿

🥰