Postnatal

Harini hari ke 24 saya berpantang. Saya ada sedikit masalah sembelit. Selalu juga minum air kosong dan buah oren tapi masih sembelit. Saya pun dah buntu.

7 Balas

Kalau sis dah try ubat farmasi semua tak jalan, try phytonatal nona roguy(kalau baby takde kuning). Saya dulu try macam² ubat farmasi tapi tak jalan. Makan NR punya tu sekali je terus memulas & najis lembut sangat tak payah teran pun 😂

1y ago

Kannn. Memang recommended 👍 👍 👍

awak minum air gula, lbih kan sikit manis nya.. mnum setiap lepas makan.. sekurang nya 1 gelas.. saya amal tu untuk elak sembelit..

Awak kena cepat2 cari ubat before jadi buasir nauzubillahminzalik. Saya dah buasir sakit sangat2. Saya ambil ubat di klinik

beli ni sis,sy hospital bgimcm ni sy xpernh sembelit.dh try brand lain xjalan sembelit cuma botol ni je najis sy lembut

Saya beli ubat sembelit kat farmasi . ubat lembut najis . ubat duphalac boleh, lactul pon okay . trylaa sis .

awak try cari ubat biji kuning kt farmasi. saya pun rituh jadi juga sampai jadi buasir.

Sy pn tgh alami sembelit skrg..hri ke 29 berpantang..