Gugur 8week buat d&c hospital- sakit ari² adakah sakit bt merian?bagaimana nak rawat?

Harini dah 3 hari lepas buat d&c cuci rahim di hospital sebab kandungan tak menjadi.takde rezeki lagi anak mula?boleh bagi tips & petua,perlu ke kita bertungku,mengurut kecutkan & naikan rahim?sebabnya bukan bersalin atau gugur normal.takut minum air halia boleh turun darah.sapu minyak angin panas?sebab saya masih lagi rasa sakit di ari² kadang sebelah kanan,kadang di tengah perut.adakah ini dipanggil sakit batu merian?macamne nk ubati sakit ni?

1 Balas

Sakit ari2 normal sis.. rahim nak kecut balik.. dulu saya urut sampai 3 hari .. miscarriage on 12 weeks

5y ago

Welcome sis