Anak kurang berat dan panjang

Harini check up anak 3bulan, rasa down bila nurse cakap panjang anak dah masuk line kuning. Berat pun naik tk byak. Masa lahir berat 2.7kg, panjang 48cm. Skrg 3bulan berat baru 4.7kg panjang 55cm. Anak fully fm, minum susu 2oz 3oz gitu ja.

18 Balas

baby minum susu apa sis? baby saya girl, masa lahir 2.3kg pastu lepas 3hari turun 300g sebab jaundice. so 2kg je masatu. masa baby umur sebulan naik 3.08kg tapi tinggi pulak tak naik. masa lahir 48cm masa sebulan pun 48cm. pastu setiap bulan tinggi dia cuma naik 1cm je. tak banyak sampai hampir nak kene refer pakar. masa dia 4 bulan saya tukar susu. memula saya pakai susu dupro pastu saya tukar dutch baby. terus cantik tinggi dia, da tak masuk line kuning da. alhamdulillah skrg da 6bulan berat 7.15kg tinggi 63cm