38w 6d

Harini 38w 6d. Tapi takda rasa tanda2 nak bersalin lg. Siapa lg mcm saya takda tanda2 lg?? Semoga mummy2 yg due dah nak dekat ni semua dipermudahkan ❤️

19 Balas

semoga semua ibu2 yg bakal melahirkan selamat dan baby pun begitu.. aminn.. semoga tuhan permudahkan urusan kalian kelak.. sy dah selamat melahirkan hari ini 15/09/2020 sama dgn tarikh lahir ibu saye😘😘 baby lahir pada minggu 39 minggu 3 hari.. pukul 11 malam pecah air ketuban tapi bersalin pukul 12.05 tengah hari tadi.. baby seberat 3.17kg.. syukur semuanya dah selesai dgn restu tuhan.. pada ibu yg bakal bersalin disana kuatkan diri dari segi fizikal dan mental...

4y ago

Ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂 selamat berpantang ya!!

Semoga urusan puan dipermudahkan..boleh sy share ckit pengalaman sy...1) Naik turun tangga...2) seks lebih kerap hampir due 3)jalan kaki 4)tido mengiring angkat n lipat n pegang kaki ke belakang 5)minum air kelapa tiap2 hari Pengalaman Sy xpnh induce,forcep vakum,belon etc..4 anak normal walaupun Ada songsang..skg pregnant ank ke5 21 minggu.. sy Hanya rs sakit pinggang utk bersalin..xpnh turun darah n pecah air ketuban

3y ago

maaf sis nk tanya, mksdnya jln lahir bukak even xkuar darah atau pecah ketuban ye?

Sy 38w 2d , Masih tunggu tanda bersalin lg ni. Cuma perut je kerap mngeras... Tak sabar rasa. Takut semua adaa huhu

4y ago

Sorry sis ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂

sama lahh saya..harini 38w4d cuma ada rasa denyut² dekat pinggang tpi tk sakit punn..apa maknanya tu ye?

4y ago

Alamak.. hahah ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂 semoga urusan sis dipermudahkan!

Saya esok due date..tp masih xde tanda2 lg..hrp cpt la .Semoga dipermudahkn urusan kalian jgk..😀

4y ago

Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂 smoga urusan sis dipermudahkan!

Cek kk misi kata da msuk jalan..dekat sgt dah ngan pintu...tp belum ad tanda jgk lg...msih menunggu..

4y ago

Alamak.. hahah ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂

sya 38 week today.. blom ada tanda apa2 lg.. doakn bby kua 19/9/2020 ea.. hehehe🥰🥰

4y ago

amin...🥰

Semoga kita semua di permudah kan bersalin.. Saya pun 38 weeks 6 days.. Blum ada tanda lagi

4y ago

Alamak.. hahah ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂 aamiin.. smoga urusan sis dipermudahkan yaaa

sy da 38w 2dy belom rasa nk bersalin lagi haritu turun tnda darah tpi xad contration lagi

4y ago

Alamak.. hahah ni post lama ni. Saya dah selamat bersalin 29/6/20 haritu. Overdue 41w baru baby keluar. Tu pun induced tp tak jalan, kena emergency czer 😅😂 smoga urusan sis dipermudahkan.. selamat bersalin ya!

Sama la 38w6d takde tanda apa lagi...dok menghitung hari je ni xsbr nk jumpa baby

4y ago

Ohh yeke...alhamdulillah tahniah puan😍