Nurse Datang Mengejut

Harini 20 minggu+ pregnancy... Kat Johor cuti, tengah santai2 mgemas rumah, tiba2 nampak kelibat Nurse 2 orang datang rumah.. Kelam kabut pakai proper sikit.. Haha.. Siap tanya Nurse tu 'akak ada call ke tadi? Kot tak perasan' Nurse tu cakap, tak.. Saja datang melawat... MasyaAllah, terkejut saya.. Anak pertama xde pun lawatan mcm ni.. Mommys ada pengalaman nurse datang rumah ke? ??

62 Balas

Saya masa tu awal2 pagi dalam banjir dgn hujan lebat Nurse datang melawat anak pertama. Mommy dgn baby lepas subuh baru nak tidur sekali datang tak tentu aras saya dgn suami.. naik kete 4x4 dalam banjir.. itu lah kenangan best masa dalam banjir anak pertama dalam pantang terpksa lah kami naik perahu untuk berpindah.. semua orang kg datang selamat kan kami..

Kalu anak first, sebelum beranak nurse KK alor setar akan mai buat lawatan 3 kali...utk dia nk tgk persekitaran rumah selamat ka tak..pastu kalu ada apa2 x kena d mata dia, dia akan tegur la..pastu nk check tekanan darah, tekanan nadi, air kencing..pastu nk tgk betul ka alamat rumah sama dgn buku pink tu..tp mcm sy, dia akan call dulu sebelum nk mai melawat...

Saya pun sama 3 kali datang rumah. First dia dtg saya xda kt rmah lpstu dia call.. Second time, saya tgh checkup kt kkia dia call ckp ada kt rmah, pelik nurse xtau ke saya ada appointment hehe. Lpstu kali ketiga dia nk mai dia call awal² dah shari sblm mai. Kan kalau call awal² xda susahkn nurse nk kna dtg banyak kali. Hehhee

Ni sy tak suka... Cos sy bklinik dekat dgn ruma mama sy.. ruma sy jauh nurse tak trima sy klu sy guna alamat ruma sy... Tpksa laa sy bohong klinik desa tu kata sy stay ruma mama sy.. da 1 masa tu drg dtg mngejut time tu sy d ruma sndiri kelang kbut sy drive pg ruma bliau... 🤭🤭🤭 Smpai bpntang tpksa lari2.. 🤭🤭

pernah dua kali. masa trimester 1 dan trimester 2. yg trimester 3 ni tak dtg lg. ada bagitau nak dtg tapi tak da plak ckp hari apa tau2 dah di depan rumah. lagipun 5 minit je dari rumah ke klinik. dtg check tekanan darah ibu, heartbeat baby dan ukuran rahim 😁.

Sama la smlm... tgh syok breakfast dgn umh x kemas lg tetiba 2 org nurse dtg nk check perut.. dh dtg tiba2 terpakse la tebalkn muka ngn rumah bersepah sbb ank mkn jajan pastu tabur satu umh... huhu... nk wat cane kn.. x sempat nk kemas dieorg dh masuk...

Sy 4x nurse dtg rumah. Datang plk mesti isnim baru balik dr kampung. rumah selerak, siap beg baju duk kt ruang tamu lagi. Kata nya penangan x pernah pegi rumah awk, dh preggy kali ke4. Sb. Sebelum ni bkerja, now dh suri rumah.

saya kene masa 10w.. dgn buku pink x bawa uma mentua kene bebel bawak je mane pergi buku pink penting... uma dekat je pon sbb tu x bawak... saya ty knp x call dia ckp kalau call nanti ckp xde kat uma sbb tu main terjah je...

Sy pn pernah sis.baru je minggu lepas.masa tu tgh syok tidur.maklum la dh knyg perut ngntuk tido la.sedar2 mak kejut bgtau nurse dtg..dh la serabai masa tu.cepat2 la bgn basuh muka.terkejut kita tiba2 nurse dtg.

Dorg dtng sbb nk cek ja tu btul ke mummy tggl sana sbb Ada kes kadang2 mummy bg salah alamat.. Nti pas sis beranak dorg akan dtng cek sis n baby ..Tp sllu sblm nurse dtng sllu dorg akan info mummy dlu