nak tanya mommies semua kalau upt still samar macam ni normal ke? saya delay period 5hari .

hari2 check sampai overthinking #bantujawab

nak tanya mommies semua kalau upt still samar macam ni normal ke? saya delay period 5hari .
13 Balas

sy pun mcm tu.. kalau ikut sekrang sy dah 14weeks.sy sejenis yg Overthink.. sampai skrg sy masih belum scan. sebb bila test upt dia samar or satu line. sy takut kecewa. (ttc8thun)

4w ago

baik sis. doakan sy ye..

tahniah. saya dulu test CB pun naik 1-2. tapi kalau pergi scan awal ni xkan nampak pun, ended up kecewa. better pergi scan lagi 3-4minggu. apa2 pun take care dan jangan lupa folic acid

Masuk 7&8weeks sis boleh scan di klinik.. jangan lupa makan supplemen acid folic utk protect prtumbuhan baby elak dari kecacatan.. mmbentuk janin yg sempurna.. dan mcm2 lg..

tak samar lah terang dah tu. kalau nak dapat T line lagi terang dari C, tunggu seminggu dua nanti baru test semula. tahniah sis. nanti 8w dah boleh gi check up.

1mo ago

ok baik sis ♥️ Terima kasihh

Normal sis sebab yg cb digital tu tunjuk 1-2 kan kalau dlm kertas dia bagitahu dlm 3-4 minggu tu, baru lagi tu. Teruskan makan acid folic, jgn buat kerja lasak2 ye

1mo ago

terima kasih sis sudi komen ♥️

Nanti 6w dah boleh gi klinik swasta check dulu, inshaAllah kalau buat tvs scan boleh nampak dah kantung time nii

For me dip&tell tu double line dah cukup terang dah tu. Jgn overthink sis. Tak bagus utk janin

1mo ago

insyaallah sy cuba berfikir positive ye ☺️ terima kasih ♥️

sama la sy skrg da delay 15 hari .tp upt negative je . mungkin sy ada masalah hormon agknya .

1mo ago

sis test upt urine pagi after bangun tido ke ? sy first delay haritu test petang takde line . esok tu sy test pagi2 alhamdulillah naik line .. kalau nak kepastian boleh pergi klinik scan atau tvs scan☺️semoga dipermudahkan segala urusan sis

Normal sis sbb masih awal lg.. 8w nti boleh scan atau 6w pn blh scan tp guna tvs

1mo ago

yekee 🥹 sy ni mungkin terlebih fikir😅 .. apa2 pun terima kasih sudi bantu jawab ♥️♥️

positive da tu sis.. x payah nk overthinking lg.. congratz mommy!

1mo ago

Alhamdulillah terima kasih ☺️♥️