DOAKAN SAYA DAN YANG LAIN .

hari² baca and tengok perkembangan group ni .. seronok tgk org post UPT , SCAN and BABY bum , harap saya dapat merasai detik itu jugak .. masih TTC lagi .. belum ada rezeki sy ..mintak doa ibu² semua ye , mana tahu atas doa ibu² semua dpt memberi sy semngt dan termakbul apa yang sy hajatkan .. doa yang baik² inshallah , amin .

78 Balas

Inshaallah sabar sis.. Sy hampir 8 tahun TTC.. Tahun ni ramadhan Allah makbulkan.. DOA banyak2.. Mintak kawan2 yg pregnant pon DOA.. Bnyak kan sedekah.. Kalau ada bela kucing sembang ngan kucing suruh doakan jugak.. Sy sis,kucing, pokok2 bunga yg sy tanam,budak2.. Kawan2 yg pregnant.. Semua sy suruh doakan sy.. Allahu xtau nak ckp punya nak kan anak tu mcm mana.. Bila awal tahun sy kuruskan badan sikit.. Lepas tu sy happy2 x pk Sgt pasal anak.. Period mmg x regular.. Sy x sedar dri bulan 2 sampai bulan 4 sy x period.. Tiber xtau Napa main amek je upt test tu.. Pkoi 5 pg test tp lgsong xde rasa berharap.. Skali naik dabel line x sampai bape Saat terang benderang.. X caya lg.. Beli lg dua.. Sama jugak dabel line.. X caya lg.. Suruh lg suami beli dia balek bawak balek 5pcs haha yg mahal yg murah.. Baru sy percaya..alhamdulillah skrg nk masok 16 weeks.. baby doakan acik 1 ari nanti dpt merasa mcm apa mama rasa... Hugs&kiss.

Sy tunggu jodoh 5tahun lepas putus tunang, 30 baru kahwin..ttc stahun, tapi sedih tunngu zuriat lagi hebat dari tunggu jodoh..macam2 cara ikhtiar,urut,scan rahim(rahim terbalik),segala macam suplement makan..huhuhu..sebelum 1st anniversary, pi berurut, then sebelum tu consume furmon..time anniversary pi honeymoon,kuasa Allah ada rezeki..sekarang dah 34weeks tengah tunggu hari..doakan sy dipermudah semua ye..☺..inshallah sy doakan utk sis, & semua yg masih ttc..inshallah kalau Allah kata rezeki kita cepat @lambat pasti datang..sis sabar ye, sy paham rasa penantian tu, walaupun kita kata ok aje..tapi dalam hati tuhan aje tau sedihnye bila tengok org lain ade..teruskn berusaha, jgn putus asa ye..🤗

Sy nak share tips dengan sis & dgn yg lain semoga bermanfaat.. 1. Sis rajin2 permudahkan urusan org lain, inshallah Allah permudahkan urusan kita 2. Jumpa kucing walaupun xbela xape..bagi makan,then mintak doakn untuk kita, sy dulu selalu usap perut kucing pregnant, suruh die doakan tok sy..🤗 3 Selain doa hari2 lepas solat, sis boleh amalkn doa sebelum berbuka..time tu mustajab, mintakla banyak2 apa kita nak..sy dah amalkn dari sy mintak jodoh dulu, alhmdulilah, Allah maha pemurah..now, tengah tunggu hari nak bersalin..doakan sy ye dipermudah urusan..🤗 Sy doakan utk sis & semua akan ada rezeki nanti..😊

5y ago

Good luck sis..😉

Semoga ada rezeki awak dan suami dlm masa terdekat ni. Jgn stress2 dan enjoy je. Stress pon salah 1 punca susah lekat. Saya ttc hampir 2 tahun. Walaupn jangka masa yg tak lama bagi org lain, tapi tersangatlah lama bagi kami yg mmg tertggu2 kehadiran si kecil dlm rahim ni. Bulan feb saya keguguran. Skrg saya dh pregnant semula. Sis jgn stress ya. Banyakkan berdoa. Semoga ada rezeki sis utk merasa malaikat kecil dlm rahim sis dlm masa terdekat ni. In shaa Allah, Aamiinn 😊

5y ago

Saya tk amalkan jamu apa2 pon..

Semoga dipermudahkan urusan sis ya sy doakan...usaha, doa Dan tawakkal sentiasa.. insha'Allah Allah maha mendengar dan mngetahui.. Sy faham perasaan tu..my sister pun ttc da 4yr.. serba Salah masa awal2 preggy dlu nk bgtau dia sy pregnant..takut dia sedih.. tp dia sgt ambil berat pasal sy n bby.. mcm2 nasihat mcm dia da pernah jd ibu pula.. moga Allah beri rahmat dan kesabaran serta ketabahan yg tinggi buat kalian yg Masih ttc..😘

Sy lps kahwin 2 bln terus pregg..tak thu nk happy ke nk sedih..sbnarnya rse bersyukur dgn zuriat yg di beri tp rse tkut sbb blm sdia dr segi kewangan utk mmbesarkn ank..hri2 brharap supaya di beri kekuatan dpt cr kerja lps pantang ni..nk tinggal kn ank dgn org luar pn rse tkut dan sedih tp mmandangkn ekonomi yg tak stabil dan hutang yg byk kene byr kene keja cr duit juga..hrp2 smua di mudahkn..

Sekarang preggy kali ketiga. Dua yg sebelumnya berpantang tanpa dorang.. doakan saya dapat berpindah kembali ke pangkuan suami, dipermudahkan segala urusan, dapat melahirkan anak yg sihat walafiat. Insha Allah manatau asbab doa sis semua, makbul harapan saya. 3-4 tahun menunggu.. sy doakan sis & semuanya juga dimurahkan rezeki, dipermudahkan segalanya, aamiin 💖

in shaa Allah sis .. kwn sy yg mnanti slma 8 thun , dy smpai dh give up berserah redha klau ad rezeki ke x .. Last2 ad jgk rezeki buat dia , alhamdulillah anak dy skg dh msuk umur sthun .. sis sbar dan tbah yer 💪🏻 sy doakan sis smga Allah mngurniakn chya mata cpat atau lmbat rahsia Allah tp Allah dah aturkn saat yg pling terbaik buat sis 😘

Sy doakan adik2 kakak2 yg belum ada rezeki anak lg dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah dalam masa terdekat ni... . Sy pun ttc 6 year. 6 kali allah bg rasa nikmat mengandung tp semua allah pinjam seketika... .. Perit sy nk hadap selama ni... Now kandungan ke 7. Dan 7bln ++. Doakan sy jugak smpai selamat bersalin ya...

5y ago

amin semoga semuanya berjalan lancar ye puan ..

Sy ttc 3thn. Alhmdllh,xsngka rzki thn ni..sy ade pcos+bilateral hydrosalphinx..doc ckp sy xblh prgnant smula jadi,dan kena buat ivf.alhmdllh rzki,sy prgnant scara smula jd..sy doakan,ade rezeki baby utk semua aminnn...doakan supaya zuriat sy mbesar dan lahir dgn sihat aminnnn....

5y ago

amin ..