nk tanya

Hari tu 36 week dr. Kata baby dh masok laluan..tpi blom ada tanda apa2..nk tnya bby mengeras tu mcm mana?? Sakit x??hari tu ada tanya nurse dia akan sakit dari pinggang belakang kedepan..tapi malam tdi saya rasa bnyak kli bby tegangkn badan dia smpy saya pegang perut keras..tpi xde rasa sakit pinggang tu semua ..cuma rasa x selesa dekat bahagian perut.. nk baring ke kanan x boleh nk kekiri x boleh huhu..nak tanya tu kira baby mengeras jugak ke?? first pregnancy tak taw ?

2 Balas

Kalau rasa sakit bawah, cuba cata pukul berapa dan berapa jam/minit dia datang..mungkin nk bersalin dah..nti cuba pergi hospital jumpe doc kalau sakit tu banyak kali. Doc boleh check bawah samada dh buka.

5y ago

Sakit mcm denyut rasanya..kalau smpai xleh nak gerak tu cepat2la g hosptal periksa..mgkin nk beranak sangat ke

Perut rasa keras..