Baby 10 bulan muntah susu

Hari pertama dia muntah susu , lepas tu berak sampai bocor, nak tidur, muntah susu lagi . Dlm tidur Pon muntah . Hari kedua dia muntah dalam 5.30 pagi waktu tidur.. ada yang pernah mengalaminya?

4 Balas

Cari punca knape die muntah2. Sbb susu, @ makanan atau sbb lain ke apa (kebersihan botol susu). Mcm anak sy die muntah susu sbb tekak die gatal2. Die batuk2 smpai termuntah. So, sy treat batuk die. Bg byk minum or kosong. Susu pun die minum. Awk kena bw juga pergi jumpa doktor in case berlarutan.

byk kali sgt muntah nnti boleh jadi dehydrated pulak. kalau rasa mcm die muntah lebih dri selalu atau lain mcm terus je pi klinik.

bawa pergi check, puan.

bawak pi cek