kg

Hari p check hb low jgk... pastu timbg naik 3kg terkejut i....last timbg 1.7 68kg...sapa pnh mcm ni... nk kena diet la ni?

13 Balas

Saya dulu tengah pregnant , naik 4kg dlm masa sebulan. Nasib baik xkna kencing manis.. cuma masa 28weeks doc cakap kepala bby besar 2 mggu. Jadi kena follow up selalu.. alhamdulillah masa 36weeks dh normal balek.. cuma baby besar.. tp lahir xda la besar mana 3.01kg ja 😂 skrg 3m+ dah 6kg

Sy masa mula2 pregnant naik brat mndadak.. Wlaupun masa tu alahan tpi slera mkn ttap ade.. Msa 3m naik dkat 5kg😅 nurse pesan suh diet n jaga pmakanan je.

Saya pon. Lepas raya checkup berat naik 3kg lebih. Tapi doc kata x payah diet. Tapi saya kena minum air gula la ni next week sebab berat naik banyak.

Xpe. Xyah diet. Asalkan control pengambilan gula dan garam. Biasala tu hormon org mengandung kuat makan. Sye setiap bulan naik 3 kg. Hehe

X pyh diet...biasa la preggy mcm² hal...sy pn prnh 2 mnggu brat naik smpai 2kg...tp nurse ok...cuma ckp brat byk naik ni...lps 2 x de da...

Takyah diet sis.. Nnti lpas bersalin pntang elok2.. Cnfirm kurus.. Nk kurus dri sblum ngndung pun boleh.. Tpi kene jaga betol2 lah pntang.. 👍

5y ago

Baru 2bulan ritu tk lalu mkn... ni blh mkn terlebh plak

Penah ....macam saye ..kne minum air gule...tpi alhamdulill...tkde kencing manis...last2 doc da tk bsing da klau berat bdan naek...

Yup kena diet..Just jg permakanan sis, jgn bg naik mendadak sgt.. nnt takut terkena GDM..

Kena diet jugak sis, nanti ade gdm susah pulak nak kena buat bsp slalu..😅

Byk mkn sedap open house raya kannn..😆..