?

Hari nie dah 39 minggu 6 hari....??tp xde lg tanda2 nak bersalin...risaunye...perut pun nmpk tinggi lg...??

12 Balas

Sy pun hr nie dh 39 minggu 5 hr..blom ada tanda2 gak nk bersalin..cuma ada rasa mcm baby mengeras jer..tp blom kerap lagi...smoga kta sma2 d mudahkn bersalin sis..insyaAllah..💪

Sy bersalin 38week, tp rasa sakit contraction dri 37week.. Bygkn kne tahan sakit sminggu, last 38week bru bsalin.. Alhamdulillah dpermudahkn.. Skunk tga bpantang ari ke 12 😊

Sama la .. Saya buat senaman je , lepastu amalkan zikir , pujuk pujuk baby suruh keluar . Erm kalau lambat . Takut la nak ambik ubat induce .. Sakit dia lain macam

4y ago

Tak kena induce pun . Saya sakit dekat rumah . Perut mengeras . Sampai hospital anak terus keluar .. Takpa kalau kena induce pun sis . Janji sis dapat bersalin normal . Semoga dipermudahkan urusan bersalin sis nanti

Jgn risau.. tak semua baby kuar on time.. ada kluar awal ada yg kluar lewat... ank sy yg first 34 week.. ank ke 4 lbh 2 minggu dr tarikh due..

sis cuba naik turun tangga n basuh bilik air hr2 ngan keadaan duk mcangkung.. rangsangan pd puting payudara pom blh buat jd contraction

Sy 38w3d pn xde tanda lg..ngeras Tu ad..sakit bwh sume tp kjap je...semoga Kita d permudahkn urusan semua nnt...aminn...

4y ago

Semoga d permudahkn utk Kita nnt...Amin....

Jgn risau. Ini dah fasa honeymoon kembali. Saya overdue 40w 4d Alhamdulillah Allah permudahkan semua

Sis.. Sis da bersalin ke blum..? Sy hri ni 39 minggu 6 hari.. First baby.. Takut sgt.. 😭 😭 😭

4y ago

Jln itik tu.. Cngkung pstu jalan.. Mcm tu je kan?? Naik trun pinggul tu mcm mna?

Sabar sis.. kita sama esok Saya dah serah diri nk tx nk kena induce

Tenangkan fikiran dan fikir yg baik2 . Semoga di permudahkan urusan