Baby kuning...

Hari nie bby genap 16 hari... Cek kuning hri tu 151.. Next nak kena cek lagi... Risau sangat klu kuning x trun lagi... Brpa bacaan normal ye... Klu x trun lagi nie.. Nak kena ambil darah la agaknya nnti nie.. 😞 Apa cara lagi nak trunkan kuning baby... Baby skrg full bf..

5 Balas

First thing first, nowadays memang normal of baby jaundice. Still enjoy your motherhood and jangan be too hard on yourself okay. My baby pun jaundice, hari ke-24 baru dapat bacaan elok and boleh discaj, we were warded 2kali jugak. Bacaan normal semua tak sama. Ikut blood type mama and days of life baby. Boleh Cuba makan lotsa oranges and minum orange juice. Baby akan banyak berak and bila banyak berak, akan cepat turun kuningnya. Stop dulu makan ingredients panas panas macam kunyit, halia and black pepper. Ini yang Saya buat.