kuning

ada x petua or cara nk trun kn kuning baby?

9 Balas

minum air ribena n mkn anggur ibunya,bkn bby'y yee sis😁 pastu nyusukan bby dngan kerap,klu bby xnk jga bngun,ambik air kat mangkuk rendamkan kaki bby dlm air tu kejap,smpai dia tjaga n nyusukan lh..i dh try kt ank i sndri tu pun misi sndri yg ajr n gtau mkn anggur n minum air ribena...alhamdulilah cpt turun kuningnya... n ada lg 1 klu tau daun/sayur kelor buat msak bening mkn n minum kuahnya...

Cuba mandikan baby dengan air sirap. Air mandian baby Tu campur sirap macam Kita buat air sirap minum Tu..tapi usah ler tambah gula 😅 spare kan 1 gayung air sirap buat last jirus baby. Jangan jirus baby guna air kosong. Insya Allah kuning drop mendadak. Kalau masa mandikan baby warna sirap hilang, tambah lagi sirap biar air sentiasa berwarna sirap. Jgn pekat2 karang baby jadi merah plak.

Kerap susukan baby. Mcm saya masa baby saya kuning setiap 2 jam kejutkan dia minum...saya pam dulu dan susu tu masuk botol and bg dia...tp kalau mommy larat boleh buat 1 jam. Terpulang pada puan..pada masa yg sama jgn makan jamu dan kunyit

tkde sis.. petua dia nyusukan kerap.. baby bila kunin kan asik tdo je, pksa dia bgn.. main2 kaco dia dr tdo tu letak je puting kite kt mulut dia..lg byk susu bdn masuk dlm bdn dia.. lg cepat baik..

mandikan baby dgn daun peria..tapi daun peria yg dh d jemur,klu nk kuning baby cpt turun la...ksian baby klu kuning xda trun...

Mandi kan dgn air teh...ank saya dulu mak mandii kan dgn air teh..alhamdulillah trun

Sy dulu, bf baby kerap.. Disulam dgn susu fm ducth lady... Alhamdulillah, kuning baby turun..

Ad baca org ckp anggur hitam . Bg susu s26 , susu kmbing fresh punya tu

Kerapkan menyusu dan jangan bagi baby kerap tidur..