Cyst dalam kepala baby

hari ni sy buat details scan, 24week 4days.. semua okay tapi doktor detect ade cyst dlm kepala baby.. ? mommy2 ade pengalaman mcmni tak ? ? #1stpregnant

9 Balas

Bagusnya scan detail blh tau smpi mcm tu..2hr lps sye usaha jga cri klinik yg blh buat detail scan...rm 400! ap yg sye dpt? krtas scan dgn 5gbr hsl scan bb n skping photo 4D..klu kta xbka mlt xdela dr nk beritahu ap2 senyap sunyi...5pth kita tanya 2pth dia jwb..xsampai 10mnt siap..time nk byr sye tanya xde bg cd ke sbb byr mhl lg dr smennjung kan..dia charge tambahan 50 so sye kata xapalah..hmmm kecewa btul..teo maternity clinic miri :-(

5y ago

Alamak kt sy details scan 2d rm120 je.. mcm2 dpt tau gerakan ritma jntung baby, kedudukan uri, jumlah air di kepala baby, buah pinggang baby, kedudukan mata, kaki n tgn, pembahagi otak kiri kanan, jumlah air ketuban,gender bby..mcm2 lg..doc pn baik asal nye sy nk scan utk tau gender je mse tu bru 17weeks, then mae doc scan kedudukan bby bgus tu doc trus excited nk buat details scan..then doc suh byr rm70 je utk scan gender, details scan die x charge..

Sy ada kwn anak ada cyst di kepala. But alhamdulillah budak tu membesar elok shj 😘 jgn risau. selalunya nnti bila baby dah lahir, doc akan buat pemantauan shj. sprti kwn sy. setiap dua bln kena appointment dgn hkl untk check that cyst kondisi. now the kids dah 2 years plus pun and sihat shj. benda tu akan kecut sndri selalu nya. sy doakan yg baik2 buat ibu & bby. amin

1y ago

mcm mne keadaan anak cik ya skg..sy pun alami yg same..dr detect ade cyst di kepala ank sy..esok nk repeated ultrasound scan.ank sy lahir prem 35week..now nk msuk 3bulan

Sy pun alami benda yg sama masa detail scan hari tu. bilateral, kedua dua belah. tp semua doctor yg saya jumpa cakap jgn risau benda tu xada ap apa kalau detail scan tak jumpa abnormalities yg lain. Biasanya dia akan hilang sndiri, even if dia tak hilang pun, biasanya lepas dah lahir tak ada kesan dkt baby.. sama sama kita doa benda tu hilang ye sis

2y ago

so macam mana ye kondisi anak? boleh share x sebab saya and wife pon alami benda yg sama

Baby Sy tgh alaminya sekarang. Sy scan td masa 16w4days nampak ada cyst kat sebelah kanan.. Macamana keadaan baby sis sekarang?

so far doc ckp apa? sy harap doc tu salah. moga baby awak sihat2 je bila lahir nanti

Smoga di permudahkn la yer,harap2 doc tu slap tgk

1st time dgr... Then doc ckp ape psl cyst tu?

4y ago

Tu la sy pn xpnah dgr..

Kpj 280 shj

Maaf sis.. xpenah dngar pulak.. cuba cri la artikel psal tu, mnatau ada..

5y ago

sye pun xprnh dgr..ilmu baru sye dpt..ingtkn cyst kt rahim je