Saiz Perut Baby

Hari ni doc scan utk check up kk, usia kandungan 31 weeks tp saiz ukuran perut baby 28 kcik sket tp yg len normal..tp doc ada ckp jgn risau sbb it's still growing.. Ada sespe yg xperience ni.. Bleh share apa lgkah2..

6 Balas

saya pn baru jmpa doc kemarin. Doc ckp yg sama, perut baby agak kcik. Yg lain smua ok.Lg 2 minggu dtg scan semula.

3y ago

sama la sy sis...sy pregnant 28w..Dr kk scan...kira baby sy 26w..saiz kecik ..tu kata..air ketumban sikit... terus refer pakar... semalam sy pi klinik luar..scan balik...saiz baby memang kecik... air ketumban cukup...lain smua perkembangan baby ok...cuma saiz perut baby kecik sikit... doktor tu suruh ikut saranan Dr kk pergi ja masa refer kk..sana nanti Dr pakar akan pantau...dlm masa sama sementara tunggu tarikh tu...sy ikthiar mana yg mampu...mkn mknn khasiat.. bnyk berdoa ..semoga baby sihat tumbesaran sehingga lahir ....in shaa Allah ..amiin...