NAK CEPAT BERSALIN

hari ni dah 37 weeks 1 hari tapi hati ni tak sabar2 nak bersalin padahal first baby.. normal tak rasa tu 🥺? Sampai satu tahap siap google cara cepat bersalin.. pelik ke saya ni.. tkot terbuai perasaan sorry tnya kat sini tak de tmpt nk merujuk

8 Balas

Sama la dgn sy hari tu. Dari 36w++ hari2 pujuk baby keluar. Sebab tak tahan bawa perut & sukar nak tidur malam. Selain tu sy takut kalau baby semakin besar dalam rahim, nanti susah nak push. (entah apa2 lah mindset ni😆) Sy ikthiar macam2 terutamanya bersama suami. Pada 37w baby slow movement & lendir darah keluar sedikit so sy pergi hospital. Bila cek dah ada bukaan 2 cm & contraction pun 1:10. Tp bukaan lambat sangat maybe sebab anak first kan. Lama berkampung kat wad. But anyway, skrg dah selamat melahirkan. Semoga dipermudahkan utk Puan ya.

Sama la. Kadang2 rasa nak cepat bersalin. 37wk 3hari berat baby dah 3kg. Nak tidur pun dah rasa tak selesa. Doktor ada bagitahu dah boleh buat exercise guna gym ball. Bagi baby masuk laluan cepat sebab semalam scan baby baru masuk laluan 2/5.

saya pulak takut duk terbayang macam2.orang cakap kerap buat exercise n kerap bersama suami.tapi suami takut nak bersama..dia cakap takut ketuban pecah..sekarang da 38 weeks masih belum ada tanda lagi..

normal je tu puan , saya yang dah masuk 38w ni pun dah start fikir nak cepatkan proses bersalin hahaa tapi masih menunggu proses semulajadi juga ..

sy bersalin 37w 1 hari pd 26/11 yg lalu.. sy doakan semoga Allah permudahkan urusan bersalin awk ye... 🤲🏻🤗

sama la ngan sy. sy pun 37weeks 1hari. da la ada gdm. nk cpt jgk x lrat bwak perot. agak2 klau bersama dgn suami ok x

biasa la tu.. hehe..

sama lh 🤣