HB rendahhh ?

Hari ni cek HB, 10.4 jeee.. Camner nak naikkan HB??

156 Balas

stop smsa mngndung amik mknn mnumn brkfein. sya ari tu pn hb low.. rjin sngt mnum teh, dr 13 drop p 11.. skrg sya x sntuh teh, milo, coklat, n apa2 je ada kafein.nk mnum pn sminggu or 2 mnggu skli. itu pn skdr rsa. mkn jmbu batu, pstikn dlm msa shri tu ada amik sumber protein dr haiwan. ikan ke ayam ke.. ikan bilis pn ok.

5y ago

vit kk bgi pn hri2 kna mnum. msa awal kndungn tlan folic asid.. msuk 12 weeks smpai skrg amik zincofer plk. pmknn n vit kna sma2 amik. itu klu syala. alhmdulillah skrg hb ok je.