HB low

Hai mommy2 semua, saya tgh pening ni. Check hb asik tak naik2. Dah makan mcm2 utk naikkan hb, dah ikut nasihat doc pun masih sama. Hb saya asik 10 jeee. Ade yg mcm saya tak ?

6 Balas

saya pn hb rendah juga dri awal smpai skrang 35w masih 10.. mcm2 dh sy makan, ubat pn dr naikkan dos dh.. last skali, last week Dr masukkan ubat venofer melalui darah.. yg penting jgn stress2 ya sis.. insyaAllah.. semuanya akan okay.

mcm sy la. sy xleh tinggal kopi. hehe. patut tinggalkan benda2 cmtu. jgn mkn ubt tmbah drh dgn kopi/teh lepas 2 jam. plg bgus mkn perut kosong ubt tmbah darah. sndri tahu je tp degil jgk. hb dk 10 jgk 😛

Byk mkn protein sis. Mcm daging ayam.. Bayam.. Sy kerap makn.. Hb alhmdulilah 13 keatas..jangan mnum kafein. Memng akan drop hb kita

Try amalkan jus delima. Sy mnom pure jus delima selang sehari alhamdulillah hb 11-12. Plg rendah pon 10.5 1 week b4 bersalin 😌

Cuba minum ubat tmbh drh tu dgn air Oren Sunquick atau air limau sebelum tidur 2jam lpas makan.

bykkan sayur hijau..jus carrot