Newborn Hidung Sumbat Dan Berkahak

Hari ni bby sya 23hari sya risau ank sya dah 1minggu hidung sumbat dgn berkahak tapi tak batuk pun. Sudah buat 2ubat petua sya tengok dari Google petua pertama tak berkesan & yg ke 2 ni pulaa tak pasti lagi sebab baru hari ni sya cuba semoga berkesan petua yg ke 2 ni.

3 Balas

sama mcm anak saya 25 hari..ada batuk,hidung sumbat bersin, kadang nak nafas tu susah sikit..terus bawa emergency..risau punya pasal ..cek2 semua doktor kata okey ..doktor bagi nasal drop ..Dan rajin tepuk percussion tu dekat belakang bayi ..lendir hingus keluar ikut najis .. semoga sihat2 selalu baby ..

2d ago

chest percussion tu boleh buat hari hari ke? sebab saya trauma hm. and satu lg normal ke baby bunyi grok grok? dah sedut tapi takde hingus pun. sekarang baby dah umo 2bulan

sis dah pergi klinik? baby bernafas normal tak? better pergi klinik swasta minta neb tengok macam mana.. jangan tunggu sis, anak buah saya macam ni lambat pergi klinik sekali kena admit sebab ada kuman dalam paru2. baby baru lahir tak tau nak keluarkan kahak melainkan melalui muntah atau najis dia.

3d ago

@Noraini Rahim bagi saya baik baby kena tahan daripada sakit anak makin serius.. tak sanggup saya nak tengok anak duk sakit. dari sakit sikit takut makin melarat nanti..

baby saya pun macamni.. saya bawa ke klinik swasta , neb & sedut kahak dia..

3d ago

saya kena itu hari rm125