Period upt +ve,

Assalam and hi mummies . Bantu saya . Anyone has experience this situation. Check upt 4/8 +ve, 14/8 check lagi +ve.. scan xnampak pape . Now period . Ikut counting , dah 6week kandungan.. adakah normal? Dan adakah size badan sebab scan ats tak nampak pape? Perlu ke scan tvs?

4 Balas

saya sampai 6 minggu sis scan perut tak nampak apa2.. bila buat tvs scan baru nampak.. skg dah nampak jantung baby dah.. tapi scan biasa masih tak nampak.. perut tebal sangat

Waalaikumsalam. Cuba ambik darah lh Puan. Mcm sy pn dktor kesan dari darah. Sbb kat upt, agak slow resultnya.

2y ago

Sy bukan sebab bleeding dan tak nampak scan, tapi sebab nak sahkan kehamilan. Sebab sebelum due periode, sy check upt alhamdulilah double line. Jadi nak knfemkan betul, sy pergi hospital besar. Diorang cek urine dan esknya ambik darah. Lepas 4 hari camtu, kluar result darah tu, alhamdulilah hamil. Dan dktor scan guna tvs, nampak kantung kecik dlm rahim. Tapi masa ni awal lagi, kndungan sy bru 4 minggu lebih. Mgkin Puan boleh cuba scan dari bawah (tvs). Sbb sy bru 4 minggu lebih pn boleh nampak dah kantung. Tapi lain orang, lain result yg dpt. Ada nmpk cpt, ada yg tak. Puan boleh cuba scan dari bawah. Try pergi klinik sakit Puan utk scan.

boleh check doktor atau saya saran ambil darah untuk buat beta HCG.

2y ago

Baik

Now period? Period ke spotting?

2y ago

Xboleh pasti period atau bleeding..