2nd March 2020 - Shocked. Lost. Heartbroken.

Happen early this morning. Around 8am.. Baru je masuk opis. Xsempat duduk. Xon PC pon. Dpt call dr unknown no.. "puan, isteri kepada en sham ke? Dia kemalangan puan" Ya Allah.. Mcm gugur jantung ni haaa.. Mengeletar 1 badan. Terus mintak kebenaran kluar opis. Pergi tempat kejadian. Tempat tu xjauh dr opis. Nk ke sana mmg jamn giler. Sbb peak hour org masuk kerja kan + sbb excident tu. Time nk u-turn, mmg nmpk husband dh trbaring kat jln. Airmata ni mcm hujan dh turun. Berdoa xhenti2. Jgn la jadi apa2 yg teruk kat dia. Smp je kat dia, dh diangkat masuk ambulance. Trus i masuk skali trus shoot ke HTAR. Dr pg-ptg stay kat emergency. Every 2hours masuk dlm tgk condition dia. Alhamdulillah.. Keadaan xda yg major critical. Kaki kiri simen sbb patah. Kepala stiches sbb luka dlm. Syukur xda internal bleeding dlm otak. Yg lain hny luka luaran (bahu, dekat jari kiri kanan, kaki kanan & pinggang) Jika tak keberatan, mohon doa rakan2 agar husband sy cepat sembuh & di mudahkn segala urusan hendaknya.. #dukalarahatiseorangisteri #harusteruskuatbuatsemua

2nd March 2020 - Shocked. Lost. Heartbroken.
37 Balas

Fham prasaan sis mcm mna cbb sya prnah hdapi situasi mcm sis thn lpas.. Dpt call dri hsband ckp dia excidnt..wlaupun xtruk 3ari jga la check in wad, kna operate dkt prgelangan tgn cbb patah.. 4jam jga tnggu kt luar blik operation, prasaan xpyh ckp la mcm mna, Allah ja tau.. Bln dpn sthn dh kejadian tu tpi ssah nk lupa.. Smoga hsband sis cepat sembuh ya dan dprmudahkan urusan 🙂..sis kna kuat 💪

4y ago

Mudah2an. Insyaallah.. Harus kuat.. Ada 2org yg brgantung harap kat rumah tu.. 🙂 Tq atas doa2 nya..

Kita yg baca rasa nak nangis. Nightmare untuk para isteri. Sy sejak dah bersuami ni, hari2 la duk pesan kat suami suruh drive hati2. Tp kadang kita hati2, org lain yg cuai pun blh jadi jugak kemalangan. Hari2 la duk doa kat mana aje suami kita, moga dilindungi. Takziah puan, moga suami puan cepat sembuh ye.

4y ago

Itulah.. Bila dh jadi, blank sekejap. Takut. Sedih. Semua ada. Smp xtahu nk buat apa. Alhamdulillah.. Keadaan semakin baik. Insyaallah.. Baik2 saja. Tq..

Sama saya pun awal tahun lepas suami saya (masa tu masih tunang) accident moto, patah dua2 tulang pergelangan kaki... Tak boleh jalan 2 bulan. Alhamdulillah takde cedera lain walaupun terpelanting jauh. Waktu tu 5 bulan lagi nak nikah

Allah bwk bsabar puan..bykkan bdoa pd Allah..mudah2 takda apa yg siyes..smoga Allah permudahkan urusan dan smoga suami cepat smbuh blk..aminnn ya rabbal alamin..

4y ago

Aamiin. InsyaAllah. Tq

semoga kuat yer... semoga Allah segera memberi kesembuhan... sesungguhnya Dia Maha Menyembuhkan... dan semoga segala urusan dipermudahkan... amiin ya Rabb

inilah yg paling risau bila suami pegi kerja naik motor kan..klu suami lambat sikit hati mulalah risau takut jd apa2..

Bykkn bersabar & kuatkn hati ye.. Moga dipermudahkn segala urusan sis & harap suami sis cepat sembuh..

4y ago

Insyaallah.. Terima kasih..

Smoga allah permudahkan urusan sis n smoga suami sis cepat sembuh seperti sediakala...aamiin

4y ago

Aamiin.. Mudah2an. Tq atas doanya.

Allahu..brtabahlah sist..smoga suami sist cpt sembuh..amiin2 ya rabbal alamin

May your husband fully recover soon..aminn.. Hope puan terus kuat 💪💪💪

4y ago

Insyaallah.. Aamiin..