?

Hanya WANITA faham sakit ini...... ? Tiap bulan kalau delayed period.. excited ingat pregnant...... Pastu pegang2 perut cakap sorang2 macam dah ada baby..... ? Excited beli upt... excited masuk toilet... excited check air kencing pagi...... Masa nampak line pertama.. harap ada line 1 lagi...... tunggu punya tunggu..... nampak single line yang terang ? Tiap bulan..... kami lalui perkara yang sama... Tiap bulan juga ditanya mana zuriat? Tiap bulan ditanya kenapa tak mengandung? Siapa yang taknak rezeki anak? Kadang bila dah lambat period.... kami usap2 rahim ni..... "sayang.... tolonglah jangan jadi period... jadilah zuriat buat ayah & ibu... tolonglah" Teringinnya nak merasa moment jd mak buyongs kali nii..huhuhu.. moment sakit pinggang dan ulu hati.... Sebak..... sebak bila tak dapat hamilkan anak buat suami..... ? Bila period...... dalam toilet... kami pandang darah yang sedikit ketul tu... Menitik air mata... walaupun tu hanya darah haid...... "Kalaulah awak kuat... kalaulah Allah izinkan.. mesti darah2 ini dah bercantum jadi anak saya & suami" Kembali counting days.... cuba lagi waktu subur.... ikut petua itu & ini.... & perkara yang sama berulang lagi & lagi...... ? Ya Allah..... dengan kekayaanMU... dengan kekuasaanMU... KAU berilah rezeki anak buat semua isteri yg ttc dengan mudah dan cepat ya Allah..... makbulkanlah doa kami ya allah #copypaste #kredittoowner

?
26 Balas

Saya pernah alami perkara ni..pedih sedih down sngt rasanya..tp husband sabarkan..saya pun kuatkan hati..tanam ayat "selagi ada rahim, in shaa allah satu hari nanti allah izinkan" & yakin dengan allah.. . Alhamdulillah..prgnt 11/19..tp x lama..awal bln 12/19 ggur..lps gugur x period.. Kecewa yg amat..tp sbr dgn ketentuan ilahi.. Bln 2/20 allah jentik hati utk buat upt..alhamdulillah..sekarang dh 13w.. . Semoga dipermudahkan rezeki zuriat utk ibu ayah yg menanti.. Semoga dipermudahkan juga ibu ayah yg menanti due.. Aminn 🤲🏼

Saya penah rasa sis.. Tahun nie pon saya kerap delay period.. Demi nak sedapkan hati sendiri kata la pregnant nie,ade baby nie tapi saya tau yang saya takkan pregnant sebab merancang sendiri dan takkan terbabas.. Sekarang saya rasa dah cukup untuk letak harapan yang saya akan pregnant tahun nie.. Saya doakan sis akan pregnant tahun nie.. Ade rezeki sis nanti 😊 kalau boleh saya taknak orang lain rasa macam mana saya rasa.. Letak harapan yg tinggi sampai saya kena panic attack

Salah 1 cara bole cuba berurut sis.. N mnum susu kurma.. Sy 2bulan selepas berurut terus lekat.. Setelah 2 tahun 6 bulan.. Lekat pon x d rancang.. Ingat delay periout nk tuka tarikh.. Tp plik bdn lemah xbermaya bagai.. Mood malas.. Nk tido je.. Bila test 2 line terang2 naik.. Tkejut n terharu.. Keliru pn ada btul ke x.. Bila test kli ke 2 still ragu2.. Cek doc baru percaya😂 12 week bru buka buku n dpt ubat 3 sekawan tu

InsyaAllah puan akan ade rezeki puan dan suami...sy jugak penah rse perasaan menanti penuh debar bila setiap kali lewat period...bila period terus rse kecewa..down dan menangis...walaupun mungkin sy xtggu bertahun lamanya mcm yg lain..tapi sebagai isteri siapa yg xmahu bergelar ibu kan..yg penting doa kita suami isteri dan jangan putus asa utk mencuba..insyaAllah Allah Maha mendengar

Selalu usap perut ni seolah ada baby kat dlm.. Sedih nye xde rezeki zuriat lg.. Sblm ni merasa jg ada kantung dlm rahim ni.. Tp kejap je.. Dh xde bila darah keluar.. Moga kita yg berttc akan tetap sabar n d kurniakn rezeki zuriat d masa akan datang.. InshaAllah.. Aamiin

Yer..saya pun pernah alami mcm ni mase mula2 kawin dulu.tahun mkn tahun smpai la skrg dh 13tahun.mase usia perkahwinan 8tahun,Allah bg rezeki untuk sy dan suami seorang ank angkat.kini usia dia dh 6tahun.

Semoga kita sesama kuat dan tak putus berdoa . Saya penantian hampir dua tahun semoga allah makbulkan doa saya . Sedih bila orang mengata hanya kerana tak pregnant .

inshallah amiin. moga awak, saya dan kita semua dapat kerasa kenikmatan untuk mengandung, melahirkan, dan membesarkan anak. ammiiinnn ya rabal'alamin.

Amin semoga allah kabulkan doa2 semua wanita yang menginginkan anak . Amin amin yra . Yg penting jangan give up

Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. Dah lama nak sangat zuriat sendiri.. Doakan sy juga ye.. 😊