15thn Ikhtiar Hamil

Hanya WANITA faham sakit ini...... 😞 Tiap bulan kalau delayed period.. excited ingat pregnant...... Pastu pegang2 perut cakap sorang2 macam dah ada baby..... 😊 Excited beli upt... excited masuk toilet... excited check air kencing pagi...... Masa nampak line pertama.. harap ada line 1 lagi...... tunggu punya tunggu..... nampak single line yang terang 😞 Tiap bulan..... kami lalui perkara yang sama... Tiap bulan juga ditanya mana zuriat? Tiap bulan ditanya kenapa tak mengandung? Siapa yang taknak rezeki anak? Kadang bila dah lambat period.... kami usap2 rahim ni..... "sayang.... tolonglah jangan jadi period... jadilah zuriat buat ayah & ibu... tolonglah" Teringinnya nak merasa moment jd mak buyongs kali nii..huhuhu.. moment sakit pinggang dan ulu hati.... Sebak..... sebak bila tak dapat hamilkan anak buat suami..... 😞 Bila period...... dalam toilet... kami pandang darah yang sedikit ketul tu... Menitik air mata... walaupun tu hanya darah haid...... "Kalaulah awak kuat... kalaulah Allah izinkan.. mesti darah2 ini dah bercantum jadi anak saya & suami" Kembali counting days.... cuba lagi waktu subur.... ikut petua itu & ini.... & perkara yang sama berulang lagi & lagi...... 😞 Ya Allah..... dengan kekayaanMU... dengan kekuasaanMU... KAU berilah rezeki anak buat semua isteri yg ttc dengan mudah dan cepat ya Allah..... makbulkanlah doa kami ya allah

15thn Ikhtiar Hamil
25 Balas

Redha... Redha... Redha... ikhlaskan hati... percaya pada Allah... Serah smua kat Allah.. insyaAllah.... Bila dah redha, dah ikhlas... dah kuat keyakinan kepercayan kpda Allah... dah tahu kenapa Allah uji kita rezeki xdak anak... Satu masa nanti ada la rezeki anak Allah nk bagi... Sy dah lalui 8tahun... Belajaq muhasabah diri, ubah diri... Perbaiki diri... alhamdulillah, skang dah 6 bulan.. anak no 2... Yg sulung meninggal, slpat hidup 11jam ja... Tgu 6tahun bru dapt... Ni masuk 8 thun, bru dpat no 2... Itu pn sy xtahu, ada rezeki brsama ke x.. tp sy redha... Klu selamat alhmdulillah...

Aminn ,byk² sabar yaa. .in sha allah ,akn tiba msa ny kita smua yg ttc d kurniakan zuriat. .dgn izin ny dan tiba wktu ny yg tepat. .amin amin ya rabbal alamin ,jan prnah ptus asa yaa. .saya pun dah stahun msih bjuang jgak😊😊 ,kuat smngat yaa suami isteri kena sling bkerja keras usaha sabar jaga ksihatan pdulikan apa org kata sibuk tnya itu ini yg pnting kita kuat ,kita happy ,jan d fkirkan sngat nnti stress plak. .yg pnting fkiran harus positif😌😌 smoga d makbulkan doa kita smua yg lgi ttc ,amin

Moga Allah kurniakan zuriat buat awak dan suami...Teruskan berusaha ya. Doa sentiasa...Moga bersabar atas segala ujianNya..mungkin Allah nak beri tepat pada masanya..InsyaAllah..Saya doakn Allag dimurahkan rezeki...dan di kurniakan zuriat yg soleh solehah..

Aminnn... Sy doakan Allah makbulkan doa sis... Sy ttc 8 thn gak. Tiap kali terjaga waktu mlm sy akan doa smmbil usap perut. Hihi... Alhamdulillah Allah makbulkan doa sy. Jgn putus asa ye sis... Allah tau waktu terbaik utk memberi zuriat. Percaya padaNya...

Sabar dan terus berdoa..sy pun kawin nak masuk 18 thn..baru allah beri rezeki tuk sy hamil..skrg pun sy tengah hamil 2 bln..semoga puan cepat di berikan rezeki oleh allah..jgn penat tuk selalu berdoa..semoga allah mengabul kan doa puan..amin

Semoga Allah mengurniakn rezeki anak kpd kita yg masih menanti.. Semoga 1 hari nanti ada perkhabaran gembira buat kita bahawa ad malaikat kecik dlm rahim kita.. Dan kita dpt melahir n mendidik anak2 kita😍😍

Sabar yaa puan. sy fhm sgt perasaan tu. sbb sy juga prng mengalami nya.. Alhamdullilah skrg sy dah mngandung 5 bulan.. semoga puan juga akan d beri rezeki baby dr Allah Swt lpas ni.. Aminnnnn Ya Rabb. 💕

Saya dah redho & give up...tp bila saya redho tuhan bg tiba2 rezeki..tahun ni saya redho,tahun ni jugak tuhan bagi rezeki baby girl sleeps 11 tahun tunggu...sekrg baby dah 28 hari..

Aamiin 🤲 smg dipermudahkan Dan dikurniakan zuriat. Sy paham perasaan puan...sama dengan Saya menanti 13tahun alhamdulillah baby dah sebulan lebih sekarang.

Sabar ya sis,abaikan sj mulut org tu,,,sy pun mcm tu ckp,kna ckp sj,moga kita ada rezeki dpt baby,mari kita brdoa semoga allah bgi rezeki baby pd kita