Baby tak sihat

Hanya ingin meluah.. Macam mana mommies out there boleh kuat ye..handle anak tak sihat. Sy setiap kali anak tak sihat, sy pasti akan nangis sambil dodoikan anak tidur 😭tak sanggup nak tengok anak sakit..

4 Balas

Didik diri redha, amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat dan elakkan stress, baru kita happy uruskan anak walaupun ank sakit. Kena semat dlm diri kita ni amanah pada diri dan menjaga anak sbg pinjaman drpd Allah. Pokoknya, kembali pada Allah utk minta kekuatan لا حول ولا قوة الا بالله Puan boleh follow medsos Taufiq Razif. Banyak tips utk ibu jadi kuat 🌻

Nk x nk terpaksa juga kuat awak. Nk x nk terpaksa juga move walaupun terasa juga sipi2 anak x sihat, sy pun rasa badan x sihat juga. Kalau kita pun down layan je perasaan tu, 1 apa pun x akan bergerak kt rumah nie. Tp 1 sy tahu, anak sy mmg kuat. Die mmg kuat sgt, bg lah sakit apa pun, mmg die akan go through. Dr dlm perut lg, sy tahu baby sy kuat. Just like her mother.

Antibodi kita semua tak sama… ada jenis sentiasa sihat jarang sakit demam. Ada jenis mudah jatuh sakit. Kalau bab anak2 tak sihat ni sebenarnya bagus sebab disitu kita boleh tahu apa alahan dorang, apa yang tak patut dorang makan dorang main. Maknanya antobodi anak2 ada tindak balas… insyaAllah nanti besar mungkin dia kuat sihat…

sy bila ank xsihat suami yg jga ank wktu malam,bg ubt semua suami yg buat.sbb sy pn xkuat tengok ank xsihat dn meragam je.tp sekarang ank da 4.sy da kuat🤭