Hamil sambil full df

Hamil yg ke 3, ank 1st umur 4y, yg ke 2 ni br 1y dn full df. Sekarang tengah preg 6w..dan masih susu bdan full kt ank ke 2. Ada effect kh kt kandungan klu bff?

1 Balas

Saya mengandung anak ke2 masa anak sulung 8mons tak silap. Anak sulung memang fully df. Saya ada bertanya dr, dr kata okay sahaja untuk teruskan penyusuan sampai kelahiran baby ke2. Sekarang pun saya dah 36w. Anak pertama pun masih lagi df & berusia 1th3bln. Ibu boleh teruskan menyusu anak MELAINKAN kalau ibu ada risiko lain. Cth; 1. Baby sebelum ni kelahiran pra matang 2. Ada rasa contraction masa menyusu 3. Turun darah Nanti bila next checkup boleh rujuk dengan dr yang merawat. Biasanya ok je untuk teruskan menyusu badan kalau badan ok ❤️