Mau tanya Hamil dua Minggu kenapa perut masih kecil

Hamil dua Minggu kenapa perut masih k#serecil

40 Balas

2minggu ke 2 bulan ye? perut kalau dua minggu mmg xnmpk.. dan ad jugak jenis org mcm sy 2 bln pun xnmpk perut ni da masuk 9bln baru nmpk perut, tpi perut cam 4 bln pregnant.. tpi scan doktor baby alhamdulillah sihat n berat baby pun bagus. yang pentiang awal trimester ni kena jaga pemakanan pemikiran dan jgn angkat berat berat... tu lagi penting jgn fikir perut nmpk ke x nmpk..

2 mngu tu bru lg sis 😊, nnt dh 20mngu ke ats bru nmpk bby bump tu...soalan sis ni buat sy tringt masa mula2 dpt tau pregnant dlu, Hari2 trtnya2 dri sndri bila la perut nk besar 🤭🤭🤭, hri2 tngok cermin kot tepi pnye nk tngok bby bump, perut jenis kecil, 7 bln pn x nmpk cm pregnant...sume org x same ye sis.. Sbr ye sis, semoga y baik2 saja untuk sis dgn bby...

2mggu atau 2bulan? cuba la search perkembangan baby dekat you tube ikot week. nanti awak boleh tengok size baby. dalam the asianparent app ni pon ada tunjuk perkembangan baby ikot week. size baby besar mana. normal je belom nampak perut masih baru kan. yg paling penting adalah setiap kali checkup awak tahu condition baby awak mcm mana.

ia normal puan..sbb bby br nk build ... nnti msuk usia baby 20 week and above around 5 month and above .nnti bntuk bdn kita pun akan berubah.n mula nmpk bby bump..sbr ye puan.....smpai ms nnti psti akan nmpk...😉✌🏻jnji ms chckup smua ok n bby sihat..alhamdulillah....mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Baru 2 minggu syg 🫣 sy pregnant 2 bulan pom perut tk nampak , naik 5 bulan nampak buncit tu bila dh 7,8 bulan baru nampak kebesaran nye haha skrg 9bulan tk larat nk bawa dh mommy, nk jalan pom slow2 cepat megah. Sabar ye mommy nanti awk akan merasa perut besar tu yg penting sentiasa doakan baby dlm perut

baru 2 minggu apa pun x nmpak lg 😂 bkn bermkna dh tahu mengandung perut terus besar mcm kembar 10😂klau gitulh nk nanti ke 9 bln tu x ke patah pinggang kita besar sgt.. 😂 nt 20weeks keatas besar lhtu perut inshaAllah..tgok atas ketebalan kulit perut masing² jgk..

biasanya 2 mggu mmg xnmpk apa2. setengah org x perasan pon dia tgh pregnant. baru nk menempel. so of kos la xde nmpk baby bump apa lagi. sy masuk 7 bulan baru perut mengembang besar. masa 6 bulan pon kecik je. sy masuk 2 bulan bru tahu pregnant 😂😂

Senang cerita kerana janin nya belum wujud pun lg usia 2 minggu 😂 yg ada hanya embryo cell yg xkn nampak dgn mata kasar mahupun ultrasound. 2 bulan pun belum tentu nmpk perut ☺️ sabar lah ya ibu, nnt nmpk la sikecil tu 😍

https://www.whattoexpect.com/pregnancy/week-by-week/week-3.aspx 2 minggu janin pun x terbentuk lg sis. sy dah paste link disini. boleh track saiz baby and saiz perut. rajin2 google ya.

2 minggu atau 2 bulan? Satu lagi, perut besar atau kecil semasa hamil dua2 normal. Sebab ikut badan masing masing. Yang penting bila check up doktor kata ibu dan baby sihat, Alhamdulillah.