Normal kah baby bumb kecil?

Hamil anak pertama .Minggu yang ke20 baby bumb kecil

45 Balas

Saiz baby bump, tak tentukan tahap kesihatan or saiz baby. Tak semestinya baby bump besar, baby kita besar, buang pemikiran tu. Baby bump kecil pun kdg baby dlm prut sihat, besar ikut weeks. JNgan pikir, time2 mngandung ni jgn stress2. hehe. Macam sya, sya jenis bdan chubby, lps tu suka pakai baju besar2, smpai org tak tau pun sya mngandung. hahah, prut 8 bulan bru strt hidung kembang, tu pun org tanya, mngandung ke, kahakahkah, sbb prut sya x mmboyot sngt. Alhamduulilah selamat lahirkan baby 3.3kg😊

Okay je sis, saya baru masuk trimester ketiga, saya pon orang cakap perut x nampak, bila check up tu hari pon doc cakap comel nye perut, tapi baby membesar ikut weeks berat baby pon okay, berat saya pon okay ikut jadual, so jangan cara sangat orang cakap. Nurse ukur tinggi rahim saya baru 28cm je. Alhamdulillah, sis jangan fikir sangat, lain orang lain gaya nye

normal sis sy pn dh 32minggu xnmpk sgt pn bump nmpk mcm bloated sikit je bila duduk perut berlipat xbulat mcm org lain😂 kalau x bgtau org mmg xtau tgh mengandung igtkn gemok je..saiz bump xpenting yg penting setiap kali checkup dr ckp tumbesaran baby normal ikut minggu ok la

Normal sis. Ikut saiz badan juga. Saya smpai masuk trim3 masih kecik je. Dah masuk 32 above, laju je membesar. Tapi itu la saya rasa dah membesar betul baju semua tak muat, tapi masih ada cakap perut saya kecik hahaha. Janji baby sihat. Okay la tu tak nampak sgt. Nak nampak2 sgt buat apa ye dakk

Normal. I sekarang in 3rd trimester. Anak ke empat. Semua baby sblm ni pun berat i before mengandung dalam 37-39kg macam tu je. 9bulan naik 5-6kg je. Dr cakap as long as baby grow dengan sihat ikut week, ok je wlaupun mommies tak naik berat. So dont worry ya dear

Normal je. Nnt masuk 3rd trimester baru la ketara bump tu. Saya pun awal2 kecik je 5-6 bulan pun orng tegur kecik je perut. Skali masuk 7 bulan orng yg tegur haritu nmpak kite pun ckap “waa dah nmpak dah perut haritu xnmpak lagi” 🤣

normal je.. Kita nie saiz badan tak sama dan kalau mengandung pun tak jugak semuanya besar.. saya mengandung 2 orang nie perut tak besar pun. Baju seluar still boleh pakai macam biasa.. orang tak tahu mengandung pun tau-ii ada 2 dah 🤣🤣

12mo ago

janji masa scan you tahu baby you sihat,membesar ikot umur dia

normal. yang paling penting awak tahu condition baby awak mcm mana😊. membesar mengikut week yg sepatotnya. alang2 awak dh 20w boleh dh tu nak buat detail scan. boleh tengok head to toe baby. dan ketepatan jantina lg tepat

normal sis.. saya 37w nampak macam perut boroi ja 😂 tapi kak ipaq saya 37w tudia perut dia mmg kaw2 besaq.. asalkan scan doc kata berat anak ok sihat walafiat .. tak dak masalah apa jgn risau.. enjoy your pregnancy 🫠

normal kot sis..Sy Pon sama..dah 21w xnmpk mcm pregnant langsung.. tapi kalau lepas makan..perut besar lak🤣 time scan baby,Alhamdulillah semua sihat.. so..sejak scan tu sy x risau Sy ni pregnant ke x🤭