Berat badan naik banyak

Hamil anak 1st 24 week.. tp berat naik 8kg dah.. kandungan baru 6 bulan.. bulan ni je naik smpi 4kg😂.. no wonder trimester kedua suka craving manis2.. sy xde darah tggi atau gdm tp doc kata sbb berat naik byk nnti 28 week kena minum air gula lagi.. jdnya bulan ni kena kurangkan sikit makan manis2 tu risau overweight pulak..mommies semua naik berat berapa kg time pregnant? #ingintahu #firstbaby #pregnancy

15 Balas

sma la anak 1st jgk...dari awal pregnant 56kg skrg 34 weeks daa 76kg...20kg naik..da minum air gula allhamdulillah xsngkut gdm..cuma sya je yg suka mkn manis2 ni hahahaha..klau xde manis2 rse x lengkap hidup ni🤣🤣🤣

3y ago

me to sis..hehe