Teringin

Hamil 16 mggu.. Bleh ke mkn sushi? Teringin..

44 Balas

blh..sbb sy tempoh hari ad jgk mengidam sushi ni..syukur alhamdulillah kini anak sy dh lahir pun .. masih dlm pantang lg ni .. 25hari dh

Boleh makan, jgn banyak, lagi satu makan sushi yang tidak berasaskan mentah. Kalau tak tahan perut, jgn makan, sbb nasi dia ada cuka.

masa awal preggy teringin gak makan sushi tapi cari sushi yang fully cooked.. salmon ke yg separuh masak ke elakkan laaa..

bolh ja mkn.sushi tu beras jepun yg diletak cuka.dan dia akn jd kenyal mcm pulut.bolh ja mkn skt.tp jgn ambk yg mentah...

tak boleh lagi sis . saya pun teringin juga . tapi sushi ada setengah sushi xmasak dan separuh masak . better elakkan .

Boleh mkn tpi jgn mkn yg mentah2 tu. Sy aritu mkn baru 1 kali. Tu pon asalkan dpt rasa sushi skit

sy craving sushi time 11 weeks, tringin yakmat . . makan bagi lepas rasa tingin ja 🤭

Saya dari awal kandungan makan sushi , tapi makan bento atau bende dah masak je la

sy pun teringin sangat. tp takut x elok utk baby. raw salmon....😋😋🤤🤤

sy suka yg sushi sotong dgn ketam tu. sotong tu fully cooked tak? boleh mkn kan?