Teringin nak makan sushi

Saya dah 36w boleh ker makan sushi? Hmm teringin sangat nak makan#ingintahu

10 Balas

Sya pun dari awal pregnancy masih alahan teruk mengidam sgt2 makan sushi mentah tapi tak berani makan. Sya dah bt byk research mmg tak digalakkan tpi sebenarnya ok, boleh. Jgn selalu. Org kat jepun x henti mkn pun kerna mengandung. Sya makan yg dah fully cook je, kdg2 makan juga la yg telur merah2 kat atas sushi tu.. Laki tak bagi mkn sushi mentah. Kalau sya sempat makan sebelum betul2 waktu branak sya akan makan. Tak pun, sejurus lepas branak😆😆😆

Makan makanan yang jenis well cooked . Macam saya berani amik risiko makan di sushi king terus . Alhamdulillah baby dah hampir habis pantang masih sihat . Lain orang lain insecure dia .

makan yg da masak sis. sbb bab makanan mentah ni mmg doktor lgsg xbg selagi baby dok ada dlm perut. bacteria bnyak, nnt penyakit p kat baby pulak

Sy tiap bulan mkn sushi dari awal pregnancy. Asalkan pilih yg fullycooked. Bkn yg halfcooked/raw topping

Saya makan je sis hari tu mengidam teruk. Tapi janganlah yang mentah. Makan yang dah fully cooked je okay.

jgn makan sushi mentah sis..lg 1 sushi ni nasi dia ltk cuka jgn makan byk2..

2y ago

Oh. Baru tau letak cuka. Sy 6 bln teringin nk mkn.. Tp husnd x bg

mkn yg dimasak dgn baik.. hat mentah jgn mkn nohh...

blh sis...lepaskan ngidam tue insyaallah blh..

makan sushi jenis yg dah masak je..

Boleh