Pernah alami ?

Haloo para mommy , hehehe Sy nk tnye , korg pernah X alamii kentut Vagina ?? Itu punca dari pada apa ?? Kembung rahim ke ??

9 Balas

pernah..itu sebab otot vagina longgar/muscle weakness kt vagina tu..bykkan buat kegel exercise(latihan kemut) bagus untuk ketatkan balik vagina dan hold kita punya reproductive organ..boleh google search kegel exercise dear 😊

Dlu pnh mmbr kata punca dr kembang rahim sbb minum air sejuk dan berais blh jd mcmtu...sbb ada mmbr alami mcmtu dia nshtkn jgn byk minum air sejuk n ais.. dlm ms yg sm jika alami kentut vagina kne buat senaman kemut atau kagel ...

Sy pernah..trutama lepas bersalin dlu...doc ckp sbb otot vagina n ligamen yg pegang rahim lemah...doc suruh kerapkn senam kegel/kemut untuk kuatkn otot....alhamdulillah skrg xde dh..

Kalau ape yg sy tau and baca...kentut vagina tidak merbahaya...ia terjadi disebabkan angin masuk dlm badan melalui laluan bawah tu...selalu nye terjadi bila lepas bersama suami

Kentut vagina xbahaya.. Tapi kalau u tgh planning nk ade baby better pegi berurut@senaman kagel. Sbb nnti lps bersama angin akn keluar drpd vagina sekali dgn air mani. Susah nk lekat

4y ago

Lepas bersalin boleh terus buat senaman kagel?

Sye mmg ade dari anak dara lagi. Smpai kahwin ni pun x de hilang still ade lgi 😅

Amalkan senaman kegel sis untuk rapatkan balik bibir dalam vagina

I also selalu...x faham kenapa juga.

Sbb angin tu. Rasanya x bahaya tu..