Najis bayi

Hai, Nk tnye normal ke najis bayi wrne hijau pekat. Ade biji2, anak sy 1bln lebih fully fm sbb sya tk de susu ? awal2 kuning je najis die lps tu wrne hijau pkat pulk. Susu : Lactogen

5 Balas

Kalau sebelum ni normal je, dan sekarang merisaukan better pergi klinik tny pendapat doktor dulu. Kena selidik betul2, sebab anak baru sebulan. If menyusu betul dan anak kenyang, patutnya najis kuning. Kena assess balik dgn doktor sebab ade keadaan formula milk diarrhea yg najis pn boleh jd hijau. Apa2 pun tny doktor professional utk kepastian.

Saya pun kurang susu.. xda peluang bf baby.. dulu guna gentlease enfalac pun sama.( Suggestion oleh Doktor sebab baby da Masalah digestion & colic). baby berak taik Wana hijau..keras.. & selang 2-3 Hari baru membuang... Bila Saya tukar susu dumex mamex cherish.. baru ok.. taik kuning..xkeras.. xcair & Dan paling penting membuang tiap2 Hari..

Alamak sama laa, anak saya dah sebulan 6 hari saya bagi full bf sebab susu badan takde, mula najis dia kuning pastu lama lama hijau, mungkin sebab susu ni kot

Anak sy pun minum lactogen... Mula2 dulu taik hijau gelap... Pas tu lama2 tukar coklat biasa

Puan..skrg anak puan punya najis hijau lg ker? Skrg minum susu apa ye..