Najis bayi

Salam. Nak tanya, bayi umur 2 bulan 7 hari. Fully fm, susu lactogen. Kadang kadang kuning, kadang kadang najis hijau. Tapi ade lendir. Tak kembung, dan tak meragam.. Dilema nak tukar susu, sebab dah pergi klinik. Doctor kata ok je, normal. Macam mane najis yg normal ye? Bantu please… #firstmom

Najis bayi
5 Balas

Anak saya minum Lactogen dan najis warna mcm ni juga. Lepas research, mungkin sbb ada iron jadi warna najis gelap sikit. Masa anak saya minum Dutch Baby, najis warna kuning / cerah drpd yg ni. Tp lepas ni nk tukar susu sbb anak selalu kembung perut minum Lactogen ni. Rupanya sbb tk ada probiotik.

2y ago

dn doc ada suruh bagi probiotik,tapi sy blm bagi lagi..lps bagi nt najis jadi ok x?

lendir tu mungkin kahak kot. sebab pernah dengar baby berak kalau ada lendir tu kahak dia. dulu my baby masa breastfeeding berak kuning, ada ketulan macam biji sawi ke apa entah. tapi since minum susu FM, berak dia hijau, sehari sekali. and texture dia tak pekat macam susu BF

2y ago

susu apa dear? my baby minum susu frisolac HA ( hypoallergenic ). susu lain memang tak boleh. sembelit terus😭

normal sis.. fully fm dgn fully bf mmg najis ad lain sikit

hrp membantu

normal kot